AcasăCORONAVIRUSCare sunt cele 3 etape în urma cărora România va reveni la...

Care sunt cele 3 etape în urma cărora România va reveni la normalitate. Anunţul lui Florin Cîțu

masca la romaniCare sunt cele 3 etape în urma cărora România va reveni la normalitate. Anunţul lui Florin Cîțu

Revenirea la normalitate prin relaxarea restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de Covid-19 se va face în trei etape, prima fiind cea de pe 1 iunie, spune premierul Florin Cîțu.

Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”, a scris premierul pe Facebook, împreună cu precizări privind normele în vigoare începând de pe 1 iunie.

Astăzi, marţi, 1 iunie, România marchează o nouă etapă de relaxare a restricțiilor, măsurile care intră în vigoare astăzi țin cont și de numărul persoanelor vaccinate. Astfel, deși evenimentele private sau publice au un număr stabilit de participanți acesta nu este limitat dacă participanții sunt vaccinați.

Care sunt măsurile de relaxare?

Astfel, restaurantele pot funcționa cu o capacitate până la 70 %, iar barurile, cluburile și sălile de jocuri cu o capacitate de până la 50 % în intervalul orar 05-24.

Accesul este permis doar celor vaccinați complet și cu cel puțin 10 zile trecute de la efectuarea celei de a doua doze.

Nunțile, botezurile și alte evenimente festive pot fi organizate cu cel mult 70 de persoane în spații deschise sau 50 de persoane în spații închise. Iar daca toți participanții sunt vaccinați, numărul de participanți poate fi mai mare.

La evenimentele culturale în spații deschise pot participa cel mult 1000 de persoane. Aceste persoane trebuie să aibă schema de vaccinare completă, iar cei nevaccinați trebuie să prezinte un test negativ.

Pe litoral, gradul de ocupare a spațiilor de cazare crește la maximum 85 %, iar dacă toți turiștii sunt vaccinați, gradul de ocupare poate fi de 100 %.

author avatar
Andrei Ștefan
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

SUA prezintă condoleanțe Iranului, dar continuă să-i condamne

Guvernul SUA a prezentat condoleanțe pentru moartea președintelui Raisi, dar va continua să ceară socoteală Iranului „pentru comportamentul destabilizator”, a anunțat luni purtătorul de...

VIDEO| Incendiu puternic în Sectorul 2

Pompierii din Capitală intervin luni seara la un incendiu cu degajări mari de fum izbucnit într-o clădire dezafectată din Sectorul 2.Potrivit ISU București-Ilfov, incendiul...
proger