AcasăCORONAVIRUSCarantină pentru nevaccinați! Ce țară vrea să adopte modelul din Austria

Carantină pentru nevaccinați! Ce țară vrea să adopte modelul din Austria

lockdownCarantină pentru nevaccinați! Ce țară vrea să adopte modelul din Austria

Modelul carantinării persoanelor nevaccinate ar putea să fie preluat și de Cehia, care ia în calcul să înăsprească restricțiile pentru persoanele nevaccinate împotriva noului coronavirus.

Austria a fost prima țară din UE care a introdus restricții dure pentru nevaccinați. Persoanele care nu s-au imunizat împotriva coronavirusului nu pot pleca din casă decât dacă merg la serviciu, își cumpără alimente sau au o situație de urgență.

Guvernul ceh nu a reușit luni să ajungă la un acord cu privire la alte măsuri restrictive pentru a diminua cel de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus, informează Radio Prague.

Cehia înăsprește restricțiile

Potrivit ministrului Sănătății, Adam Vojtěch, cabinetul analizează trei posibile direcții de acțiune: introducerea așa-numitului model austriac, care echivalează cu un blocaj la domiciliu pentru persoanele nevaccinate, modelul bavarez care le oferă un grad mai mare de libertate de mișcare sau o metodă care ar impune că numai testele PCR vor fi recunoscute drept permis Covid.

Măsurile urmează să fie luate pentru a stopa creșterea accentuată a numărului de îmbolnăviri cu Covid în Republica Cehă. Potrivit datelor publicate luni, s-au înregistrat 11.514 cazuri noi de Covid-19, cu 2.250 mai multe decât în aceeași zi din săptămâna trecută.

Numărul persoanelor internate cu Covid a crescut în Cehia la peste 3.800, dintre care 572 sunt în stare gravă. Multe spitale au cerut asistență armatei din cauza lipsei de personal. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Republica Cehă are în prezent în medie peste 739 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în decurs de șapte zile.

author avatar
Andreea Vlad
337 afisari

1 COMENTARIU

  1. Astia nu se dezmint ca au gena cu hitler. Cum ba acum ati ajuns sa haituiti pe cei sanatosi democraticilor consolidati ce sunteti!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger