AcasăCORONAVIRUSCând vor ajunge în România primele flacoane de Remdesivir din cele 25.000...

Când vor ajunge în România primele flacoane de Remdesivir din cele 25.000 promise țării noastre

Când vor ajunge în România primele flacoane de Remdesivir din cele 25.000 promise țării noastreCând vor ajunge în România primele flacoane de Remdesivir din cele 25.000 promise țării noastre

România va primi în total 25.000 de flacoane de Veklury (Remdesivir) în trei tranșe iar prima dintre ele va sosi în țară pe 7 august.

Cea mai mare cantitate de doze de Remdesivir la nivelul Uniunii Europene a fost primită de Spania, stat grav afectat de pandemia de coronivurs iar România se clasează pe locul doi cu cele 25.000 de doze.

în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare, României îi sunt alocate 25.157 de flacoane de Veklury (Remdesivir), care vor veni în țară în trei tranșe.

Remdesivir pentru România. Când ajunge prima tranșă

Prima tranșă, de 6.026 flacoane Remdesivir, va fi repartizată țării pe 7 august, potrivit Ministerului Sănătății, care anunță că doar 1.200 de pacienți pot fi tratați cu această cantitate întrucât unul singur are nevoie de 5 flacoane.

„Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania. Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10.336 flacoane pentru aproximativ 2.067 pacienți eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020, un număr de 8.795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1.759 pacienți eligibili”, potrivit sursei citate.

Totuși, ultimele două tranșe vor fi distribuite în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus în România.

Compania Unifarm SA va depozita aceste flacoane de unde vor fi distribuite către unitățile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătății nr. 555/2020, în funcție de numărul de cazuri medii si severe eligibile.

Remdesivir este primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19 – 28 iulie.

Comisia Europeană va finanța contractul în valoare totală de 63 de milioane euro. Astfel, va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți din spațiul european care prezintă simptome severe de COVID-19.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger