AcasăCORONAVIRUSCând va fi gata vaccinul anti COVID-19 pentru copii? Încep studiile clinice...

Când va fi gata vaccinul anti COVID-19 pentru copii? Încep studiile clinice cu minori de până la 17 ani

vaccinareCând va fi gata vaccinul anti COVID-19 pentru copii? Încep studiile clinice cu minori de până la 17 ani

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca și Oxford, al treilea aprobat în Uniunea Europeană, va fi testat pe copii. Este o veste excelentă pentru părinții care au optat deja să se vaccineze anti Covid-19.

În studiile clinice vor participa voluntari cu vârste de până la 6 ani, pentru a demonstra eficacitatea serului în rândul minorilor. Cercetătorii vor folosi 300 de voluntari pentru a evalua dacă vaccinul împotriva coronavirusului va produce un răspuns imun puternic și la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, potrivit The Guardian.

Testarea începe de luna aceasta

Procesul de testare va începe de luna aceasta, atât la Universitatea Oxford, cât și în cadrul partenerilor săi din Londra și Southampton și Bristol, au anunțat dezvoltatorii serului. Studiile pentru crearea și testarea vaccinului de la AstraZeneca au început în luna iunie a anului trecut.

„În timp ce majoritatea copiilor sunt relativ neafectați de coronavirus și este puțin probabil să se simtă rău odată ce fac boala, este important să se stabilească siguranța și răspunsul imun la vaccin, în rândul copiilor și tinerilor, deoarece unii copii pot beneficia de vaccinare.

Aceste noi studii vor extinde înțelegerea noastră asupra controlului SARS-CoV2 la grupele de vârstă mai mici”, a precizat profesorul Andrew Pollard, unul dintre cercetătorii din studiile clinice realizate de Universitatea Oxford.

Totodată, și companiile Pfizer și Moderna au anunțat că au început studiile clinice pentru vaccinul anti-COVID, în rândul minorilor. Vă amintim că vaccinurile anti-Covid disponibile pe piață nu sunt recomandate persoanelor sub 18 ani (Pfizer), respectiv celor sub 16 ani (Moderna și AstraZeneca).

author avatar
Andreea Vlad
135 afisari

5 COMENTARII

  1. Criminalilor care insistati cu vaccinarea. Ați ucis bătrânii, i-ați băgat cu forța la gazare cu oxigen, cică. Acum îi ucidere cu vaccinul si pe cei ceva mai tineri, iar acum testați copiii? Cu vaccin cu adenovirus de cimpanzeu de la AstraZeneca? HUOOOO. Criminalilor! Bestiilor! HUO NAZIŞTILOR? Unde vă credeți?

  2. Exista dobitoci si debili lobotomizati de propaganda care isi vor expune copiii la abominatia asta ? Sau Haitele psihopate vor experimenta pe copiii din orfelinate …

  3. Copiii astia au parinti !!!
    EI vor fi raspunzatori pentru tot ce se va intimpla !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger