AcasăCORONAVIRUSCând se termină pandemia de Covid-19? OMS face anunțul așteptat de toată...

Când se termină pandemia de Covid-19? OMS face anunțul așteptat de toată omenirea

OMSCând se termină pandemia de Covid-19? OMS face anunțul așteptat de toată omenirea / foto: Reuters

Pandemia de coronavirus chinuie planeta de mai bine de un an de zile. Temutul virus Sars-Cov-2 a ucis peste 2 milioane de oameni, bilanțul mondial al infectărilor depășind 90 de milioane.

Am intrat în al doilea an pandemic, dar acesta ar putea fi mai dur, a avertizat OMS, prin vocea lui Mike Ryan, oficial OMS pentru situații de urgență.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că revenirea la o viaţă normală depinde de cum va fi sub ţinută sub control răspândirea noului coronavirus. Din păcate, oamenii au lăsat garda joc cu ocazia vacanței de iarnă. Există temeri și din cauza variantei mai contagioase a coronavirusului detectată pentru prima dată în Marea Britanie.

Sfârșitul pandemiei de Covid-19

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a avansat și o dată care ar putea fi sfârşitul pandemiei COVID-19.

„Când vom reuşi, vom putea ţine sub control pandemia de COVID-19. Până în ianuarie 2022, vom regăsi toate ţările şi comunităţile din lume pe un făgaş mai sănătos, sigur şi sustenabil pentru viitor”, a scris dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS, pe Twitter.

Între timp, la Wuhan se desfășoară o anchetă internațională pentru depistarea originilor coronavirusului. OMS a trimis în China o echipă formată din 10 experți pentru a investiga cauzele și evoluția pandemiei.

author avatar
Andreea Vlad