AcasăCORONAVIRUSCând se termină alerta Covid? Când vrea OMS!

Când se termină alerta Covid? Când vrea OMS!

Alarmiştii de la OMS ne "bagă în boală": "Vine ceva mai periculos decât Covid"

Organizația Mondială a Sănătății a decis luni să mențină nivelul maxim de alertă Covid19, la trei ani după ce a declarat maladia o urgență de sănătate publică la nivel internațional.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS,  a urmat astfel recomandările Comitetului de urgenţă privind reglementările în domeniul sanitar la nivel internaţional referitoare la Ccovid-19, reunit vineri la nivel de experţi pentru a 14-a oară şi care şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la riscul reprezentat în continuare de noul coronavirus.

Mai harnic, Ghebreyesus anunţase deja că, în opinia sa, este prematură ridicarea celui mai înalt nivel de alertă privind pandemia.

Se pune întrebarea la ce mai slujește un nivel maxim de alertă, dat fiind faptul că majoritatea guvernelor lumii și-au expus strategiile în fața crizei sanitare- bune sau rele.

Dar OMS a anunțat că pandemia se află probabil într-un „punct de tranziţie” şi are în continuare nevoie de o gestionare atentă pentru „atenuarea potenţialelor consecinţe negative”. Tranziție înspre ce? Mister.

Peste 6,8 milioane de persoane şi-au pierdut viaţa de la izbucnirea, în urmă cu trei ani, a pandemiei de Covid-19, care a afectat toate ţările de pe glob, devastând comunităţi şi economii.

Cu toate acestea, au apărut vaccinuri și tratamente iar comunitatea medicală nu mai este la început de drum –  a gestionat această criză cu mari sacrificii.

Ce deranjează este faptul că același Ghebreyesus declară că “speră” la ridicarea urgenţei de sănătate publică în acest an, în condiţiile în care accesul la instrumente eficiente împotriva virusului  poate fi îmbunătăţit la nivel global.

Cu alte cuvinte, OMS poate ridica sau menține alerta după considerente proprii. Cu excepția Chinei, spitalizările și decesele sunt reduse. La ce ar fi bună menținerea unei stări de panică și tensiune?

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
261 afisari

2 COMENTARII

  1. A fost vreodata pandemie covid? La inceput lumea s-a speriat de necusoscut, dar nu dupa multa vreme s-a vazut ca nu e chiar asa cu ni s-a spus. Insa toti conducatorii sustin ca este pandemie. In concluzie pandemia este politica, in nici un caz medicala. De ce si pentru ce? Poate gasim o explicatie daca ne uitam la rezultatele cel putin partiale care s-au obtinut de cand a inceput pandemia: Cenzura. Limitarea drepturilor omului. Spalarea de bani prin industria farma. Vaccinarea in masa cu seruri experimentale. Miroase a comunism? Fascism? Global?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger