AcasăCORONAVIRUSCând se deschide primul centru drive-thru în Capitală. Gheorghiță: Vor fi patru...

Când se deschide primul centru drive-thru în Capitală. Gheorghiță: Vor fi patru fluxuri disponibile – VIDEO

Drive-thru în Capitală. Gheorghiță: Vor fi patru fluxuri disponibile, vaccinul va fi de la compania Pfizer - VIDEO

Din dorința declarată de a accelera campania de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel național, autoritățile caută să pună la dispoziție românilor care vor să se imunizeze antiCovid soluții pentru a ajunge să se vaccineze cât mai curând.

Astfel, din câte a anunțat, marți, șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), din 29 aprilie urmează să fie deschis și în Capitală un centru de vaccinare tip drive-thru, adică doritorii vor putea fi vaccinați fără să mai coboare din autoturismul cu care ajung în atenția unui cadru medical responsabil cu procedura de imunizare.

”În municipiul Bucureşti, joi, 29 aprilie va fi deschis primul centru de tip drive-thru, în Piaţa Constituţiei. Vor fi patru fluxuri disponibile, vaccinul va fi de la compania Pfizer, prezentarea este directă, fără programare în platformă. Din punct de vedere organizatoric, în cursul zilei de mâine (miercuri – n.n.) toată activitatea va fi deja pregătită”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă.

Referindu-se la centrele tip drive-thru deschise deja în țară, medicul Gheorghiță a declarat că în Cluj, unde a fost deschis cel de-al doilea astfel de centru de la nivel național, s-au vaccinate în prima zi, respectiv pe 26 aprilie, 354 de persoane, în timp ce la Deva, unde a fost inaugurat un centru drive-thru încă din 24 aprilie, s-au vaccinat, până astăzi, 1.673 de oameni.

Maraton al vaccinării în Capitală

Totodată, șeful CNCAV a făcut referire la organizarea unui ”maraton” al vaccinării, în Capitală, în luna mai, cu vaccin de la compania Pfizer.

”Am văzut cu toţii evenimentul organizat în Timişoara, acel maraton al vaccinării, care din punctul nostru de vedere a fost un succes, tocmai de aceea ne dorim replicarea acestui tip de eveniment de vaccinare. Primul eveniment va avea loc în Bucureşti, în perioada 7-9 mai.
Vorbim de organizarea a 50 de fluxuri de vaccinare, vaccin de la compania Pfizer, în două locaţii diferite, Sala Palatului – unde vor fi organizate 40 de fluxuri, şi Biblioteca Naţională – unde vor fi organizate 10 fluxuri”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Cu tot cu mențiunea că maratonul de vaccinare din Capitală este organizat de organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti cu sprijinul şi autorităţilor locale şi al CNCAV-ului.