AcasăCORONAVIRUSNicolae Ciucă nu mai are răbdare! Anunță că va începe chiar din...

Nicolae Ciucă nu mai are răbdare! Anunță că va începe chiar din a treia zi de Crăciun! 10.000 de români, afectați – VIDEO

Când se dă startul campaniei de vaccinare. Premierul Ciucă, anunț de ultimă oră: ”Avem tot ce ne trebuie” - VIDEO

În așteptarea primei tranșe simbolice de 10.000 de doze de vaccin antiCovid, care urmează să ajungă zilele următoare în România, premierul interimar Nicolae Ciucă i-a îndemnat pe români luni, 21 decembrie, să aibă încredere în această campanie de vaccinare. Startul se va da duminică, 27 decembrie, anunță Ciucă.

”Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie și folosesc acest prilej pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă”, a declarat Nicolae Ciucă, prezent, alături de ministrul de interne, Marcel Vela, la inaugurarea Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă la nivelul Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al MAI.

Unde ajung primele doze de vaccin

După ce vor ajunge în țară, primele doze de vaccin antiCovid urmează să fie distribuite la 10 spitale din țară. VEZI LISTA AICI. ”Cele 10.000 de doze vor fi distribuite către spitalele de boli infecţioase, cele care au fost în prima linie și vor fi ultimele care vor ieşi din această luptă. La nivelul Comitetului Naţional pentru coordonarea activităţilor de vaccinare împotriva COVID-19, se lucrează, în aceste momente, la etapa de comunicare, comunicarea care se face la nivel de fiecare grupare populaţională.

Începem cu corpul medical, sunt în acest moment în desfăşurare acele conferinţe online, cu tot ce înseamnă corp medical, pentru a avea şi suportul lor în această activitate, pentru a înţelege, în cel mai simplu mod, ce înseamnă vaccinarea, ce înseamnă efecte secundare, ce înseamnă imunizare şi când vom putea vorbi de o imunizare la nivel populaţional”, a anunțat ministrul Sănătății, în ședința de Guvern din 17 decembrie.

Totodată, Nelu Tătaru a mai făcut unele precizări importante, pe această temă. ”Într-o primă etapă, după cum ştiţi, în luna ianuarie, vom primi în jur de 600.000 de doze, iar vaccinarea va fi adresată corpului medical din unităţile publice şi private. De aceea, centrele de vaccinare, într-o primă lună, vor fi la nivelul unităţilor medicale. La nivel de Bucureşti, sunt 32 de astfel de unităţi medicale care vor fi centre de vaccinare”, a menționat Tătaru.

1.041 afisari

1 COMENTARIU

  1. & Sunteți de părere și că aceia care ne apără ar trebui să fie printre primii dintre cei apărați de vaccin, ?
    & raportuldegarda.ro
    ,,Săptămâna Mondială a Imunizării 2019: vaccinurile sunt sigure și eficiente, iar vaccinarea salvează vieți
    (…)
    Drumul vaccinului – din laborator în cabinetele medicilor
    Vaccinurile reprezintă una dintre cele mai mari descoperiri medicale din istorie, iar beneficiile acestora pentru starea de sănătate a individului, dar și pentru sistemele de sănătate și societate sunt de necontestat. Cercetarea și dezvoltarea unui vaccin durează între 12-15 ani.” , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger