AcasăCORONAVIRUSCând scăpăm de pandemie? Previziunile specialiștilor OMS: în 2024!

Când scăpăm de pandemie? Previziunile specialiștilor OMS: în 2024!

pandemieCând scăpăm de pandemie? Previziunile specialiștilor OMS: în 2024!

Omenirea se luptă cu virusul Sars-Cov-2 din martie 2020. Întrebarea care stă pe buzele tuturor este când vom scăpa de masca de protecție și de temutul coronavirus care ne obligă la distanțare socială.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, guvernele au luat măsuri sanitare pentru a proteja sănătatea și bunăstarea cetățenilor și pentru a salva vieți. Acum specialiștii estimează când va lua sfârșit episodul pandemic.

OMS: Ne aflăm la mijlocul pandemiei

Din păcate, veștile nu sunt deloc îmbucurătoare. Mulți oameni cred, în mod eronat, că pandemia este aproape învinsă, a avertizat Maria Van Kerkhove, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În opinia directorului programului de combatere a COVID-19 din cadrul OMS, ne aflăm la jumătatea pandemiei. „Situaţia se află încă într-o dinamică incredibilă. Iar ea este dinamică, deoarece nu deţinem controlul asupra acestui virus”, a subliniat Maria Van Kerkhove în timpul unor discuţii purtate în direct pe conturile de pe reţelele de socializare ale OMS.

Pandemia nu se va încheia în mai puțin de un an, așa cum au anunțat șefii Pfizer și Moderna. „Încă nu am scăpat de pericol. Ne aflăm chiar la jumătatea acestei pandemii. Însă unde anume mai exact… nu ştim deocamdată, pentru că, sincer, nu folosim instrumentele de care dispunem în prezent pentru a ne apropia de sfârşitul ei”, a adăugat Maria Van Kerkhove.

Coronavirusul este încă departe de a fi ţinut sub control

Ea a avertizat că noul coronavirus, deşi va ajunge într-un final să fie ţinut sub control, este un virus a cărui existenţă va fi de durată.

„Posibilitatea de a eradica virusul sau chiar de a elimina definitiv acest virus la nivel mondial a fost pierdută încă de la început. Ea a fost pierdută pentru că nu am atacat, la nivel mondial, acest virus pe cât de viguros ar fi fost posibil”, a subliniat expertul OMS.

author avatar
Andreea Vlad
420 afisari

2 COMENTARII

  1. Astia de la omese sunt specialisti asa cum esti tu jurnalista andreea vlad. Stim de sutele de milioane de euro directionate, de anumite grupuri cu interese, catre mass-media din Romania si Bulgaria. Cat ai primit din sutele alea de milioane de euro? Tu si ceilalti jurnalisti de carton de la national ca jacota sau andrei stefan.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger