AcasăCORONAVIRUSCând s-ar putea renunța, până la urmă, la masca de protecție! Ce...

Când s-ar putea renunța, până la urmă, la masca de protecție! Ce spune șeful campaniei de vaccinare – VIDEO

Când s-ar putea renunța, până la urmă, la masca de protecție! Ce spune șeful campaniei de vaccinare - VIDEO (foto: RO Vaccinare/facebook)

Chiar în seara zilei în care s-a încheiat maratonul de vaccinare din Capitală, de la Sala Palatului și Biblioteca Națională, acțiune considerată de oficiali, în frunte cu premierul, un real succes, Valeriu Gheorghiță a răspuns unei întrebări pe care mulți dintre români o au – când se va putea renunța la masca de protecție.

”Domnule doctor, dacă atingem pragul acela de 50% (de persoane vaccinate-n.n), dăm masca jos?”, a sunat întrebarea ce i-a fost adresată, luni seară, la Antena 3, președintelui Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Iar răspunsul dat de Valeriu Gheorghiță a fost următorul: ”Eu cred că da, pentru că acest lucru se va reflecta în evoluția cazurilor de zi cu zi, în evoluția îmbolnăvirilor, în evoluția epidemiei. Deja vedem că am ajuns la o rată de incidență cumulată medie, la nivel național, de circa 1 – 1,1, ceea ce este foarte bine. Cu alte cuvinte, România intră într-un scenariu verde. Sigur, există încă diferențe de la un județ la altul, de la o localitate la alta, însă per ansamblu lucrurile stau foarte bine din punct de vedere epidemiologic”.

Gheorghiță a vaccinat antiCOVID la Craiova

(foto: RO Vaccinare/facebook)

E de precizat faptul că șeful CNCAV, medicul Gheorghiță, a vaccinat, luni, la Craiova. Totul, după ce pe stadionul Ion Oblemenco din oraș a început, luni dimineață, un maraton de vaccinare împotriva COVID-19 (DETALII AICI). De altfel, din câte au anunțat oficialii, în primele ore ale maratonului de la Craiova fuseseră vaccinate 150 de persoane.

În Capitală, în schimb, la finele maratonului de vaccinare de la Sala Palatului și Biblioteca Națională – început vineri după-amiază, 7 mai, și încheiat luni dimineață, pe 10 mai – bilanțul comunicat oficial indica faptul că au fost vaccinate 20.360 de persoane.

185 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger