AcasăCORONAVIRUSCând începe plata personalului medical din centrele de vaccinare. Incredibil pe cine...

Când începe plata personalului medical din centrele de vaccinare. Incredibil pe cine aruncă vina ministrul Sănătății pentru întârzieri

medici

Liberalii, în frunte cu premierul Florin Cîțu, i-au cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, efectuarea de urgenţă a plăţii pentru personalul medical din centrele de vaccinare anti-COVID-19, care nu și-au primit de două luni banii pentru acestă activitate.

Cîțu a criticat întârzierea „nepermisă” a acestor plăți. Dar Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, îi asigură pe medicii și asistentele medicale din centrele de vaccinare că își vor primii banii retroactiv.

Vlad Voiculescu susține că plățile au început deja să fie făcute. „Banii au fost ceruți de la Ministerul Finanțelor, e adevărat că abia ieri, și plățile au început să se facă. Nu sunt lucruri pe care le face ministrul”, a declarat Voiculescu.

Un funcționar public, de vină pentru întârzierea plăților

Întrebat cine e responsabil pentru aceste întârzieri, Voiculescu a răspuns: „Un funcționar public din Ministerul Sănătății. La un funcționar public nu poți să iei măsuri de pe o zi pe alta. Lucrăm cu ce avem”. Respectivul funcționar trebuie „să completeze o hârtie și să o trimită”, a mai spus ministrul.

Funcționarul respectiv va fi tras la răspundere, a precizat Andreea Moldovan. „Cu siguranță, se vor lua măsuri. Nu știu să vă spun ce fel de măsuri. Sinceră să fiu, chiar dacă pare greu de crezut, nu știu cine este acea persoană, pentru că sunt atât de prinsă în partea mea, încât nu mai apuc să văd și alte aspecte, dar sunt niște lucruri care sunt regretabile și care îi dor pe mulți alți oameni, și atunci cu siguranță se vor lua măsurile instituționale necesare”, a declarat secretarul de stat la B1 TV.

Ministerul Finanţelor transmitea luni că va aloca banii necesari pentru plata personalului medical din centrele de vaccinare de îndată ce va primi solicitarea de la Ministerul Sănătăţii, solicitare care a fost înaintată abia marți. Luni, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate.

author avatar
Andreea Vlad