AcasăCORONAVIRUSCând am putea reveni la o viață normală? Rafila a dat răspunsul:...

Când am putea reveni la o viață normală? Rafila a dat răspunsul: ”Scenariul cel mai optimist…” – VIDEO

Când am putea reveni la o viață normală? Rafila: ”Scenariul cel mai optimist...” - VIDEO (sursa foto:. Facebook)

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a răspuns unei întrebări la care mai toată lumea ar vrea să afle răspunsul: când s-ar putea relua activitățile și obiceiurile de zi cu zi cât mai aproape de normalul de dinaintea izbucnirii pandemiei COVID.

În primul rând, profesorul a subliniat că e important să se ajungă să fie vaccinați cât mai mulți oameni zilnic. ”Noi ne aflăm într-o competiţie între răspândirea bolii și viteza cu care vaccinăm. Cu cât vaccinăm mai rapid, cu atât scade intensitate transmiterii.

Lucrul acesta deja se observă în ţările care au vaccinat mulţi cetăţeni (…) – Israel, chiar și Marea Britanie. Opinia mea este că putem să avem o vară ceva mai liniştită dacă păstrăm ritmul de vaccinare şi nu mă refer neapărat la numărul de doze care se administrează acum, important e să putem să administrăm până la 100.000 de doze pe zi. Asta este o ţintă care trebuie atinsă ca să putem spera la o imunizare într-un interval rezonabil de timp a 70% măcar din cetățenii țării”, a declarat Rafila, sâmbătă seară, la Antena3.

Rafila: Lucrul ăsta nu poate fi certificat de nimeni

Întrebat, concret, când am putea reveni la normal în România și când crede că s-ar putea termina pandemia, profesorul a dat un răspuns precaut. ”Cred că scenariul cel mai optimist din punctul meu de vedere este spre sfârşitul lunii septembrie am putea să revenim la normal. Sigur că lucrul ăsta nu poate fi certificat de nimeni.

Și nu mă refer aici doar la succesul campaniei de vaccinare, dar n-avem de unde să ştim dacă apar tulpini modificate, emergente, care ar putea să producă îmbolnăviri la persoane care deja au fost vaccinate. Sigur (…) sper din tot sufletul să nu se întâmple, dar (…) trebuie să te gândești măcar la o astfel de posibilitate, discutăm de un virus (…) variabil din punct de vedere genetic (…)”, a explicat Alexandru Rafila.

Ce crede Raed Arafat

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat fusese întrebat, recent la un alt post de televiziune, când crede că ne-am putea întoarce la o viață cât de cât normală. La rândul său, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a făcut referire la campania de imunizare împotriva COVID-19.

”Dacă campania de vaccinare care merge foarte bine și sper să continue așa – avem o campanie care, comparativ cu alte țări, are succes și are număr suficient de oameni vaccinați (…) și trebuie să continue – dacă totul merge bine, este posibil pe la toamnă- iarnă să ne vedem că avem un număr suficient de vaccinați ca să întrerupem răspândirea”, a punctat Arafat. DETALII AICI.

 

271 afisari

4 COMENTARII

  1. @ Rafila zice ce îi convine pentru a beneficia de cumulul de funcţii, deşi se ştie că înaintaşii săi securişti au luptat şi militat pentru interzicerea unor astfel de practici, de a cumula funcţii şi nepotisme, ?

  2. Nepotisme,prostie la cub,o gradina Zoologica per ansamblu,cu putine mamifere mai evoluate,asta e tara n care traim.Tara in care tupeul o devenit virtute,nesimtirea o arma,duplicitatea o calitate indispensabila,iar nepotismul insusi talentul.
    La multi ani,flora&fauna Romaniei,ptinaintarea spre un socialismmultilateral dezvoltat,numit comunism kovidoid😀😀

  3. @ Probabil o chestiune de interes public ar fi şi dacă Rafila se constipă, sau nu încă, şi ce aspecte ar putea influenţa manifestări de acest fel, clinice, ?

  4. @ Dacă reforma în sănătate implică şi înlocuirea omului cu maimuţa, alte specii, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger