AcasăCORONAVIRUSCând ajunge în România prima tranșă de vaccin Johnson&Johnson - VIDEO

Când ajunge în România prima tranșă de vaccin Johnson&Johnson – VIDEO

Când ajunge în România prima tranșă de vaccin Johnson&Johnson - VIDEO

Luna viitoare, România ar putea primi primele doze de vaccin produs de compania Johnson&Johnson.

Un anunț în acest sens a venit, marți, de la coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Totodată, Valeriu Gheorghiță s-a oprit asupra faptului că – spre deosebire de celelalte vaccinuri care se folosesc la acest moment în România, în cadrul campaniei antiCovid – este vorba despre un vaccin ce se aplică într-o singură doză. ”Pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dacă nu mă înşel, ar trebui să primim probabil prima tranşă. Nu este una consistentă, probabil că vor fi câteva zeci de mii de doze.

Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom putea folosi acest tip de vaccin”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, răspunzând unei întrebări venite din partea presei.

Precizare importantă

Totodată, șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a menționat faptul că, din punct de vedere practic, tocmai pentru că este un vaccin ce se administrează într-o singură doză, ”se pretează mai mult pentru centre mobile (…) pentru vaccinare în localităţile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus”. ”Dar asta nu înseamnă că nu va putea fi accesat şi de restul categoriilor de persoane”, a completat Valeriu Gheorghiţă.

Vă amintim că Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat decizia cu privire la autorizarea acestui vaccin în cursul săptămânii trecute – VEZI DETALII AICI. Dar și faptul că în România campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început pe 27 decembrie 2020 cu vaccinul Pfizer BioNTech. Din 4 februarie acest an se administrează cel de la Moderna, iar din 15 februarie vaccinul AstraZeneca.

152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger