AcasăCORONAVIRUSCampania de vaccinare merge pe repede-înainte! Peste 2.000 de români, imunizaţi în...

Campania de vaccinare merge pe repede-înainte! Peste 2.000 de români, imunizaţi în nici două zile

vaccinareCampania de vaccinare din România merge pe repede-înainte! Peste 2.000 de români, imunizaţi în nici două zile

Mii de cadre medicale din toată țara vor fi imunizate în următoarele zile, în spitalele COVID din toată țara. În București, pe lângă ”Matei Balș”, și la Spitalul „Victor Babeș” a început vaccinarea.

Cei imunizați deja au primit dozele cu speranța că în câteva luni vor putea scăpa de teamă că-i pot infecta pe cei apropiați.

Peste 2.000 de români au fost deja VACCINAȚI în nici două zile

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că luni au fost vaccinate 1.101 de persoane, astfel că numărul total al celor vaccinaţi a ajuns la 2.066.

În ultimele 24 de ore, a fost validată o reacţie de tip alergic minoră, fiind de asemenea în curs de validare o reacţie adversă – disconfort local.

Potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia vaccinărilor din ziua de 28 decembrie, ora 17.00 este:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (astăzi, 28 decembrie) – 1101.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 2066.

3. Număr de reacţii adverse validate (în ultimele 24 de ore) – 1 (reacţie comună, minoră, de tip alergic)„, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Pandemia durează de 1 an de zile

A trecut un an de la izbucnirea pandemiei în lume şi Europa a numărat până acum 16 milioane de infectări şi 400 de mii de vieţi pierdute.

Iată, blocul comunitar anunţă că a venit acum acel moment emoţionant, când există un motiv solid să sperăm că totul va fi bine, odată cu începerea vaccinării în toată Uniunea.

author avatar
Andrei Ștefan