AcasăCORONAVIRUSCampania de vaccinare antiCovid. Rafila, acuzații teribile! Bătrânii sunt victimele!

Campania de vaccinare antiCovid. Rafila, acuzații teribile! Bătrânii sunt victimele!

Rafila aduce în discuție o strategie de speriat în privința campaniei de vaccinare! Bătrânii, principalii vizați (foto: Facebook)

În condițiile în care în România campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început din 27 decembrie anul trecut, iar recent se aflase ce anume pregătește Guvernul în privința intensificării campaniei de comunicare, cu accent pe mesaje ”mai personale și cu mai multe emoții” (VEZI AICI), profesorul Alexandru Rafila a adus în discuție o situație ce ar ține de ”tabăra” opozanților acestei campanii.

Și anume că ar exista încercări de a se ajunge la persoane vârstnice, cu recomandarea de a nu se imuniza. ”De fapt, deja cei care se opun acestei campanii de vaccinare au translatat mesajul. Prima dată au spus că vor apărea reacții adverse groaznice – au văzut că nu apar, în lume sunt milioane de persoane care s-au vaccinat deja – și au început să spună că peste 10, 20 de ani vor apărea problemele. Generează o frică, o teamă.

Există persoane care se deplasează la domiciliul unor persoane vârstnice, bat la ușă și le recomandă să nu se vaccineze. Există și astfel de situații. Mi-a povestit și mie cineva. Nu știu cât este de extinsă, dar din moment ce există inițiativă, ea este generată probabil de o înțelegere, de o decizie, undeva, care propagă o astfel de situație”, a declarat Rafila, vineri seară, citat de digi24.ro.

Totodată, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a declarat că, în opinia sa, încrederea va fi generată de ”vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane și constatarea că aceste reacții adverse nu există sau sunt foarte puține”.

Câți oameni au fost deja vaccinați în România

Din datele oficiale cel mai recent comunicate, aferente situației din 8 ianuarie, rezultă că din 27 decembrie începând, în România au fost vaccinate în total împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech 92.706 de persoane, dintre care 16.306 în ultimele 24 de ore.

De asemenea, la nivel de reacții adverse, pe platforma vaccinare-covid.gov.ro s-au comunicat următoarele:

Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 314, dintre care:
– 311 reacții comune și minore, dintre care: 129 reacții locale cu durere la locul injectării;

– 182 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

441 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger