AcasăCORONAVIRUSCadrele medicale românești, epuizate: O asistentă a fost surprinsă dormind într-o cutie...

Cadrele medicale românești, epuizate: O asistentă a fost surprinsă dormind într-o cutie de carton

(sursa foto: Facebook)

Pentru că toate scaunele, paturile și mesele sunt ocupate de pacienți în stare gravă, o asistentă de la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon” din București a fost surprinsă în timp ce se odihnea într-o cutie de carton. Dezastrul din spitalele românești a fost surprins într-o poză postată pe Facebook.

Între mai multe cazuri dgrave sosite la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon” din București, o asistentă cedează epuizării și se odihnește într-o cutie de carton. Aceasta este imaginea pe care RoVaccinare o consideră reprezentativă pentru situația actuală din spitalele românești.

”Epuizare… O asistentă medicală de la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon“ se odihnește preț de câteva momente, între mult prea multele cazuri grave din UPU.  Din păcate, toate paturile, scaunele și mesele sunt ocupate de pacienți în stare gravă.  Și? Urgențele continuă să vină!  Sperăm ca mesajul să ajungă la toți cei care încă mai stau pe gânduri.

Vă rugăm: mergeți la vaccinare. Este cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19.  Imagine: Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon“ din București”, notează RoVaccinare pe pagina lor de Facebook.

Scene îngrozitoare în spitale

Reacțiile nu au întârziat să apară, atât din partea pacienților, cât și din partea unor cadre medicale.

”Când îți trebuie haine, mergi la croitor, pâinea o cumperi de la brutar, carnea la măcelarie, iar pentru instalația electrica chemi electricianul! Le încurci vreodată? Cumperi brânza de la librărie? Ori zugravul îți vinde lemne pentru iarnă? Nu! Sunt sigur că nu! Atunci de ce ascultați sfaturi medicale de la oricine în afară de medici? Azi am văzut scene îngrozitoare din spitalele românești, aud de persoane cunoscute ce au pierdut lupta cu Covid-ul, în timp ce „idolul românilor” Diana Șoșoancă se plimbă printre oameni spunându-le să își dea masca jos! Ce studii are această femeie? România este pe primul loc în lume la numărul morților la milionul de persoane în ultimele 7 zile! Și totuși sunt destui ce nu cred”, notează unul dintre utilizatorii paginii de Facebook.

De altfel, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, medicul Beatrice Mahler, a anunțat că ”faţă de valul 3, am triplat consumul de oxigen” pentru pacienţii Covid. Acesta precizează că situaţia extrem de dificilă este cauzată de faptul că sunt pacienţi cu forme extrem de severe care necesită debit mare de oxigen.

author avatar
Alina Costache
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger