AcasăCORONAVIRUSBucureștiul, flancat de localități în carantină. Decizia anunțată marți de Prefectura Ilfov

Bucureștiul, flancat de localități în carantină. Decizia anunțată marți de Prefectura Ilfov

(foto: Facebook/Politia Română)

După ce recent se aflase că s-a dispus intrarea în carantină, timp de două săptămâni, a orașului Bragadiru, marți s-a anunțat oficial că măsuri similare vizează, în perioada umătoare, alte două localități ilfovene situate în apropierea Capitalei. Totul, ca urmare a situației generate de noul coronavirus.

Mai precis, este vorba despre comunele Chiajna (cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu) și Cornetu (cu satele aparținătoare Cornetu și Buda), care, din câte a anunțat în cursul după-amiezii, Prefectura Ilfov, vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 16.03.2021, ora 22:00.

Măsura – dispusă prin două ordine semnate de către secretarul de stat aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență – se aplică până la data de 30.03.2021 ora 22:00, din câte au mai transmis reprezentanții instituției conduse de către Daniel Tudorel-Zamfir.

Fiecare dintre aceste ordine prezintă măsurile pe care trebuie să le respecte persoanele care locuiesc sau doar tranzitează aceste localități aflate sub incidența carantinei zonale, după cum urmează:

OSDSU-6638_16.03.2021-CHIAJNA-IF_compressed
OSDSU-6639_16.03.2021-CORNETU-IF_compressed
Hotararea-CJSU-IF-nr-28-din-15.03.2021-propunere-carantinare-Cornetu
Hotararea-CJSU-IF-nr-27-din-15.03.2021-propunere-carantinare-Chiajna
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?

Guvernul promite majorări de salarii şi pensii în anul electoral 2024, dar în 2025 ar putea veni prăpădul. Semnalul de alarmă l-a tras guvernatorul...

S-au scos „armele” în campania electorală din SUA. Donald Trump şi Joe Biden s-au atacat de la distanţă

Campanie electorală "murdară" în SUA. S-au scos armele "grele". Donald Trump l-a numit din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas,...
proger