AcasăCORONAVIRUSBucureştiul a intrat în Scenariul Roşu! Certificatul verde, obligatoriu. Iată cine are...

Bucureştiul a intrat în Scenariul Roşu! Certificatul verde, obligatoriu. Iată cine are nevoie de el şi unde!

bucuresti scenariu rosuBucureştiul a intrat în Scenariul Roşu! Certificatul verde, obligatoriu. Iată cine şi unde aveţi nevoie de el!

Capitala a intrat în Scenariul Roşu! De astăzi, sâmbătă, în Bucureşti va fi obligatoriu certificatul verde COVID, pentru accesul în localuri, săli de spectacole, evenimente private, săli de sport sau restaurantele din mall-uri.

Măsurile au intrat în vigoare în urma deciziei luate vineri de către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, la capătul unei ședințe care a durat mai bine de 6 ore. Ieri, rata de infectare în București a ajuns la 3,77 la mie. Astfel, certificatul verde devine obligatoriu pentru mai multe activități.

Ce înseamnă Scenariul Roşu în Bucureşti?

Adunările publice precum mitingurile și demonstrațiile pot fi organizate cu un număr maxim de 100 de participanți. Restaurantele și cafenelele trebuie să primească clienți, astfel încât să nu se depășească 50% din capacitatea spațiului și să intre doar persoane care prezintă certificatul verde.

În sălile de spectacole, concerte și la proiecțiile de film este obligatorie intrarea cu certificatul Covid, iar capacitatea maximă de 50% nu poate fi depășită. Documentul va fi obligatoriu și pentru copiii cu vârsta de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum era până acum.

De asemenea, este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor. Sunt permise orele de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

Pe stadioane, maximum 30% din capacitatea arenei

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minim 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele cu certificat COVID.

Rata de infectare în Capitală a ajuns vineri la 3,77, față de 3,65 cu o zi în urmă. Incidența cazurilor de COVID-19 în București a trecut de 3 la mie miercuri, 22 septembrie, la ora 10.00, însă Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit abia vineri pentru a decide noile restricții.

Termenul legal este de 48 de ore, pentru convocarea de către prefect a Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, care să decidă intrarea în noul scenariu și aplicarea măsurilor stabilite de guvern.

Fostul prefect al Capitalei Alin Stoica (USR-PLUS) a acuzat vineri că Prefectura Bucureşti este sub presiune politică şi nu respectă termenele legale pentru constatarea intrării în scenariul roşu, în cazul în care incidenţa trece de 3 la mia de locuitori.

author avatar
Andrei Ștefan
289 afisari

1 COMENTARIU

  1. Alin Stoica nu este cumva sub presiune politica?La ei nu sunt alegeri interne?Cat a fost prefect,nu a spus nimic despre relaxarea asta prematura data de citu si Iohannis,nu a scos o vorbulita despre vaccinare despre graba iresponsabila a lor de a declara pandemia „invinsa”!!!CUM SA SE MAI VACCINEZE OAMENII CU SUTELE DE MII-ASA AJUNSESEM,LA SUTE DE MII PE ZI!-DACA IDIOTII DIN FRUNTEA STATULUI AU DECRETAT EI ,ASA,DIN SENIN,CA AU INVINS PANDEMIA?Si inca o constatare:cand au declarat pandemia invinsa si ca si-au atins tinta cu asta,citu intrase in campanie impotriva lui Orban!!populismul ieftin iata ce a generat! Bocul a infectat tot judetul Cluj cu festivalurile sale ,asta asa ,ca o alta constatare ,in stransa legatura cu alegerea lui citu…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger