AcasăCORONAVIRUSBREAKING NEWS: Tulpină indiană a coronavirusului, confirmată în România!

BREAKING NEWS: Tulpină indiană a coronavirusului, confirmată în România!

BREAKING NEWS: O tulpină indiană a coronavirusului, confirmată în România! (foto: Facebook)

Cele mai noi informații – unele îngrijorătoare, dată fiind situația din India – vizează confirmarea, în România, a unui prim caz depistat cu o variantă „indiană” a noului coronavirus, și anume B.1.617.2. Este vorba despre un pacient de 26 de ani.

Din câte anunță, joi, Ministerul Sănătății, în baza datelor venite de la Institutul Național de Sănătate Publică, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

De altfel, la acest moment s-a aflat că se investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcții din Colonia Bod, din județul Brașov, fiind vorba despre opt persoane sosite din India, cinci dintre ele fiind confirmate cu infecția SARS-CoV-2.

Redăm informarea venită de la MS:

”Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, 29 aprilie 2021, de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcții din Colonia Bod, jud. Brașov.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

INSP a fost informat în această dimineață asupra faptului că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.

La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

DSP Brașov a demarat de urgență o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice ușoare).”

author avatar
Andrei Coman
137 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai, deci e bine ca au trecut astia prin frontiera ca prin branza, e bine sa ai toate variantele armei biologice chinezesti, ca nu stii cand iti prinde bine !! 🙂 Multumim, tablagiilor, ca va creasca capul mare !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger