AcasăCORONAVIRUSBREAKING NEWS: Primul vaccin Covid-19 din lume, aprobat! Începe testarea pe populație!...

BREAKING NEWS: Primul vaccin Covid-19 din lume, aprobat! Începe testarea pe populație! Atenție, nu în America!

Ministerul Sănătății din Rusia a aprobat reglementarea primului vaccin Covid-19 din lume, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, după mai puțin de două luni de testare la oameni, a declarat marți președintele Vladimir Putin.

Rusia a anunțat primul vaccin mondial pentru Covid-19, în condițiile în care este posibil să nu-și fi testat complet produsul. Vaccinarea în masă va fi pusă în practică, chiar dacă studiile clinice pentru testarea siguranței și eficacității continuă.

Putin și-a vaccinat propria fiică!

Anunțând aprobarea de reglementare pentru un vaccin produs de Institutul Gamaleya de la Moscova, Vladimir Putin a susținut că testarea a demonstrat că produsul este sigur, a funcționat eficient și a dezvoltat imunitate pe termen lung. „Un vaccin împotriva coronavirusului a fost înregistrat pentru prima dată în lume în această dimineață. Știu că funcționează și că este eficient , formează imunitate stabilă împotriva Covid-19” a declarat Vladimir Putin.

„Una dintre fiicele mele a fost vaccinată”, a spus el înaintea unei ședințe de cabinet marți dimineață. „După prima injecție, temperatura ei a crescut până la 38, dar a doua zi a fost doar puțin peste 37″ a adăugat aceasta.

Începe vaccinarea în masă

Potrivit vicepremierului Tatyana Golikova, Rusia intenționează să înceapă vaccinarea personalului medical în august și vaccinarea în masă la începutul anului viitor. Ministrul Sănătății, Mikhail Murashko, a declarat că o sesiune de două injecții va oferi imunitate persoanei infectate până la doi ani.

Testarea a fost efectuată pe soldați și pe studenți de la Medicină, aprobarea regulamentară ajungând cu câteva luni înainte de finalizarea programată, ceea ce a ridicat îngrijorări cu privire la faptul că Rusia pune prestigiul internațional înaintea siguranței.

Rusia nu a făcut încă publice rezultatele științifice ale testelor clinice pentru vaccin, astfel că presupusa sa eficacitate nu poate fi verificată.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu