AcasăCORONAVIRUSBREAKING NEWS Când vine vaccinul antiCovid? Nelu Tătaru anunță cine vor fi...

BREAKING NEWS Când vine vaccinul antiCovid? Nelu Tătaru anunță cine vor fi primii vaccinați

nelu tataruBREAKING NEWS Când vine vaccinul antiCovid? Nelu Tătaru anunță cine vor fi primii vaccinați

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți, că primul lot de doze de vaccin anti Covid-19 va ajunge în România anul acesta, la sfârșitul lunii decembrie.

Oficialul guvernamental a precizat, la o dezbatere online organizată de Profit.ro, că primii români care vor fi vaccinați vor fi cadrele medicale aflate în „linia întâi” de luptă cu noul coronavirus.

Administrarea vaccinului începe în ianuarie 2021

El a estimat că administrarea acestor vaccinuri ar putea începe în ianuarie 2021.

„Avem o primă tranșă care ar trebui să vină în sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este, și în planificarea care o avem, ca tot personalul medical să fie vaccinat, pentru a putea să avem o linie întâi solidă.”, a spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a mai ținut să sublinieze faptul că măsurile de restricție aplicate în România, din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19, vor fi menținute „încă 2-3 săptămâni și după ce numărul de cazuri va scădea”.

„Suntem în adaptarea pentru fiecare zi. Suntem în pregătirea următoarelor 3-4 săptămâni. Lumea trebuie să înțeleagă că acele restricții pe care le impunem acum vor merge încă 2-3 săptămâni și după ce numărul de cazuri va scădea. Fiindcă numai așa putem să limităm ce se întâmplă în acest moment.”, a mai spus Tătaru.

România va primi 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID-19

României îi revin aproximativ 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din prima tranșă cumpărată de Uniunea Europeană. De aceste vaccinuri vor beneficia persoanele vulnerabile, cadrele didactice și personalul medical.

„Am solicitat Comisiei Europene pentru jumătate din populaţie României aproximativ şi am mers până la 10.700.000 de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin. La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuţii cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu mai multe firme. (…) României, din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, în jur de 1.290.000 de doze”, a declarat ministrul Sănătății la începutul lunii septembrie.

author avatar
Andreea Vlad