AcasăCORONAVIRUSBrancardierul care a dezvăluit ororile din spital, somat să își țină gura

Brancardierul care a dezvăluit ororile din spital, somat să își țină gura

Fostul brancardier Cristian Cernat, atacat de sistem

Articolul <<Mărturii horror din spitalele morții: ”Sunt niște criminali!”>>, publicat în Ziarul Național, a avut ca efect atacuri concertate împotriva fostului brancardier. Colegiul Medicilor din Bihor, în loc să se autosesizeze și să demareze cercetări, a sărit în apărarea personalului din spital. La rândul lui, spitalul incriminat a dezmințit orice acuzație și, mai mult, l-a somat pe brancardier, prin avocatul angajat, să își țină gura.

Dacă cineva care a lucrat în sistem îndrăznește să denunțe ororile din spitalele Covid este pus imediat la zid chiar de sistem, prin toate mijloacele. Reacția la mărturiile fostului brancardier a fost de negare totală și, în plus, de discreditare a acestuia.

”În contextul apariţiei în presa online a unor acuzaţii grave la adresa personalului medical, Colegiul Medicilor Bihor susţine eforturile deosebite făcute de personalul medical din Spitalul Clinic Municipal <<Gavril Curteanu>> Oradea pentru tratarea pacienţilor cu forme medii şi grave de pneumonie SARS-Cov-2. Considerăm că întreaga societate trebuie să conştientizeze, să susţină şi să aibă încredere în activitatea medicală, care respectă cu stricteţe protocoalele naţionale şi toate procedurile implementate la nivelul fiecărei secţii. Asemenea discursuri complet lipsite de fundament subminează eforturile pe care, în condiţiile grele de pandemie, personalul medical din România le face pentru a salva vieţi. Colegiul Medicilor Bihor recomandă ferm vaccinarea, ca singura soluţie pentru întoarcerea la normalitate şi evitarea cazurilor grave care sufocă în acest moment sistemul sanitar bihorean”, se arată într-un comunicat al Colegiului Medicilor Bihor, apărut în presa locală. Același Colegiu al Medicilor din Bihor care a anchetat-o pe dr. Flavia Groșan, pentru că a îndrăznit să vindece bolnavii Covid cu propria schemă de tratament. Organizația profesională a considerat, a priori, că medicii din acest spital sunt imaculați, iar cel care a îndrăznit să spună altfel nu face decât să submineze eforturile eroilor.

Decesele, cauzate de Covid, nu de oxigen

Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” a transmis un comunicat în care neagă cu fermitate orice susțineri privind presupuse fapte de malpraxis medical în tratamentul pacienților Covid. ”Ceea ce se susține a fi un efect advers al supradozajului de oxigen de care suntem acuzați sunt, în fapt, manifestări ale infectării cu SARS-Cov-2, ale desaturației și detresei pulmonare accentuate pe care această infecție le cauzează”, se arată în comunicatul spitalului. Potrivit documentului, brancardierii nu ar fi avut contact cu pacienții, pe care îi transportau doar până la intrarea în secția medicală, insinuând că, probabil, bolnavii se târau singuri până în paturi sau erau cărați pe umeri de medici și asistente. În același comunicat se arată că doar personalul medical și auxiliar medical (din care făceau parte brancardierii și infirmierele), puteau administra și doza oxigenul medical, recunoscând, astfel, că și brancardierii dozau oxigenul.

Merg la intimidare

După ce a aruncat prin presa locală declarații denigratoare la adresa brancardierului, vorbind, nefondat, despre probleme psihiatrice și penale ale acestuia, managerul spitalului l-a somat oficial pe fostul angajat, prin avocat, să își țină gura. ”Subscrisa Spitalul Clinic Municipal <<Dr. Gavril Curteanu>> Oradea vă somăm să sistați orice acțiuni și fapte denigratoare a subscrisei și a angajaților noștri, în spațiul public, a unor fapte complet nereale cu privire la actul medical pe care îl asigurăm pacienților Covid”, se arată în somația primită de fostul brancardier Cristian Cernat. În primăvara acestui an, un asistent medical de la Spitalul Județean Sibiu a dezvăluit că pacienţii erau legați de paturi, sedați și intubați chiar și când nu era nevoie, doar pentru liniștea medicilor și asistentelor. Procurorii au deschis dosar penal pentru omor, fără vreo finalitate, iar spitalul a fost amendat cu 12.000 de lei. Și în acel caz spitalul și organizațiile profesionale ale medicilor au negat orice acuzație.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
6.807 afisari

18 COMENTARII

  1. Se închide gura personalului din sistem, specialiștii unii chiar cu renume mondial, sunt ignorați, procurorii fac figurație, oamenii mor sau sunt omorâți pe altarul Covid, toate cu un singur scop TERAPIA EXPERIMENTALA CU PRODUSE MODIFICATE GENETIC. UN EXPERIMENT PLANETAR SAU ESTE VORBA DE O ACȚIUNE OCULTA BINE GÂNDITĂ?

  2. Voi aveti mai multa incredere intr-un brancardier decat in medici? Nu sunteti sanatosi la cap…
    Data viitoare cand vi se va face rau (din oricare cauza), sa chemati brancardierul, nu medicul

    • @Catalin
      Chiar crezi ca persoana aceea, cu diploma de inginer, se angaja sa care targa, de amorul artei ?
      Se vede din avion ca a fost infiltrat in acel spital pentru a verifica si documenta informatii obtinute anterior, din alte surse.
      Actiunea a reusit si procurorii trebuie sa actioneze asupra criminalilor in halate albe !!!

      • faptul ca era inginer nu inseamna ca era capabil sa „documenteze” informatiile. Un inginer intr-un spital este ca un medic pe un santier, adica habar nu are cu ce se mananca acolo. Ca sa mai zic ca sunt multi „ingineri” doar pe diploma obtinuta la facultati private

        • Dar despre abolventii de medicina care nu stiu nici macar anatomie (disciplina de studiu esentiala pt un medic), nu zici nimic? Te faci ca nu stii cum se „iau” examenele in facultatile de medicina din Romania? Vrei sa-ti dau eu niste preturi?

    • Felul cum abordezi tu problemă denotă probleme la cap.Dar dacă omul are dreptate?Ce face Colegiul Medicilor?În popor există o zicere cum că,,cine se acuză se acuză „!

    • Ești cam prost ! In marea majoritate a medicilor, care s-au ocupat de bolnavii covid, nu mai putem avea încredere. Mai ales în cei de la ATI. Căci e mult prea mare procentul morților și pe de altă parte au mai vorbit oamenii direct sau indirect implicați. Au încasat niste salarii astronomice, dar ei, doctorii, au stat la taclale, cafele, pe fb, etc. Rușine pentru

  3. Cătăline, în medicina mulți veniți putini chemati adică cei cu vocație de medic. Restul, numai cu diploma și halatul, ca aia care l-au omorât pe Matu și mulți ca el. Cum e posibil ca dozajul oxigenului sa fie făcut de personalul auxiliar. Voi, medicii sunteti sănătoși la cap? Și pentru stiința ta un efect advers al oxigenului în exces este acidoza. De-aia se clatinau pacienții, nu din lipsa de oxigen, cum îl contra tu pe brancardier. Ne-ai lămurit cata medicina stii. Dacă tăceai specialist rămâneai. Vine ea vremea deshumarii celor morți chipurile de Covid dar cu plămânii arși de oxigen!

  4. Bai, deja toti stiu ca criminalii in negru omoara tot ce prind pe acolo, cine e naiv si credul, nu are decat sa isi joace viata la ruleta romaneasca !! Peste tot, in fiecare spital Soylent Green al regimului nazist e plin de doktori Mengele, care de care mai lovit cu pwula in cap, care se cred toti niste mici dumnezei, cand ei sunt de fapt toti niste criminali psihopati !! Romani, nu mai mergeti ca la taiere la spitalele lor Soylent Green, intai vedeti filmul real, apoi va mai ganditi daca chiar merita sa te mai uiti in gura astora de genul Arahat, Matu, Bode, Mahler, Jurma, G. Diaconu !! Apropo, voi stiti ca ratatul ala de psihiatru nebun i-a dat virusul la tata-so, e vorba de G. Diaconu, omul tot vorbeste la persoana a 3-a, ca el stie cine i-a dat virusul, dar cica ala e ne-vinovat, e clar ca trepadusul ala nazist de psihiatru a umblat brambura peste tot in Bukale, si i l-a dat si la batran, dar el acum nu recunoaste nimic. Bai G. Diaconu, sa iti moara si cei 2 plozi de virusul chinezesc, sa te vedem cum o sa innebunesti de tot, bai ateule sinistru, sa ajungi sa nu poti manca nimic 7 zile, bai criminal ordinar nazist !! Moarte tuturor criminalior in negru din auschwitz-urile din Romanistan !! Nazi Triple Va$$in Macht Frei 🙂

  5. Nu trebuie sa se expuna prin dezvaluiri, cei din sistem, suficient fiind doar relatarile noastre, separate, ale celor care intr-un fel sau altul am avut contact cu spitalele romanesti si profesionalismul unor medici. Pe mine, la controlul postoperator, in cabinetul particular al medicului chirurg, m-a intrebat si s-a intrebat, citez : Ma mir ca nu ai contactat nicio infectie intraspitaliceasca, cat ai fost internat „, afirmatie la care mi s-au muiat picioarele. Adica cum ??? am intrebat. Uite asa mi-a raspuns, esti un fericit. Deci povestile cu eradicarea, cu lupta, etc sant doar povesti. Apoi zilele acestea o vecina, asistenta pe SALVARE, mi-a spus ca au primit ordin sa nu-i mai transporte la spital pe cei care au nevoie de oxigen, ca nu mai au loc si n-au ce sa le faca. La intrebarea: si ce sa facem ??? Le prescrieti medicatie, le mai dati unele pastile din spital si ce-o da Domnul. Ma intreb(degeaba) si intreb(nu degeaba) ce ar trebui sa facem noi cei care platim, sa fim tratati ca OAMENI ca pacienti pentru care s-a jurat, ce salariu ar trebui sa primeasca un cadru sanitar(pe care tot noi il platim), sa-si faca datoria, sa nu mai fim obligati sa ne donam un organ ca sa platim o operatie a altuia bolnav ??? Poate cineva sa ma lamureasca ???

  6. Crede cineva ca big farma si bilache gates punea saua covid pe omenire fara slugoi internationali sau mai bine zis criminlali si hoitari care pt bani vor face orice???!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger