AcasăCORONAVIRUSBombă! Inițiativă legislativă a cetățenilor: Se interzice vaccinarea anti-Covid

Bombă! Inițiativă legislativă a cetățenilor: Se interzice vaccinarea anti-Covid

Vaccinurile experimentale ar putea fi interzise

Parlamentul va fi obligat să supună la vot o inițiativă legislativă a cetățenilor, publicată deja în Monitorul Oficial, care urmărește protejarea interesului superior și suveran al poporului și al cetățeanului român. Printre prevederile incluse în proiectul de act normativ se numără și interzicerea vaccinării anti-Covid, având în vedere că aceste produse nu au studii clinice complete.

Proiectul Legii suveranității – pentru protejarea interesului superior și suveran al poporului și al cetățeanului român, elaborat prin inițiativă cetățenească, având în vedere strângerea a peste 100.000 de semnături, a fost publicat în Monitorul Oficial, Parlamentul fiind astfel obligat să o supună la vot.

Actul normativ aduce schimbări majore în actualul cadru legislativ, influențat de pandemie. Una dintre cele mai importante prevederi din proiect este abrogarea Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu modificările și completările ulterioare.

Actul normativ mai prevede că medicamentele, materialele sanitare, dispozitivele medicale și alte mijloace terapeutice pot fi administrate, respectiv aplicate cetățenilor români doar prin obținerea în prealabil a acordului și consimțământului scris al pacienților în urma unei prealabile și obligatorii informări făcute pe baza prospectelor oferite de producătorul medicamentelor propuse, exceptate fiind urgențele medicale.

”Niciun cetățean nu poate fi discriminat pozitiv sau negativ ca urmare a acceptării sau refuzului unui tratament sau dispozitiv medical. Nu se pot comercializa sau folosi medicamente sau dispozitive medicale sau aplica tratamente medicale pentru care producătorul nu oferă garanții și remedii dovedit viabile împotriva efectelor adverse. Este interzisă comercializarea sau folosirea medicamentelor, vaccinurilor, dispozitivelor medicale și a altor

produse farmaceutice pentru care nu s-au efectuat studii clinice complete potrivit metodologiei stabilite prin Lege”, se arată în proiectul de lege.

Se modifică și Codul Penal

Potrivit proiectului legislativ elaborat prin inițiativă cetățenească, fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de  serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește cu încălcarea legii în scopul obținerii unui folos necuvenit și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică. Totodată, cu aceeași pedeapsă se sancționează și fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, îngrădește exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situație de teamă, de excludere socială sau de inferioritate pe temei de rasă, naționalitate, origine etnică, limbă, religie,  sex, orientare  sexuală, apartenență politică, avere, vârstă, dizabilitate, acceptare sau refuz al unui tratament sau dispozitiv medical, boală cronică necontagioasă, sau infecție HIV/SIDA, Covid-19 sau altele asemenea. Cu închisoare de la 7 la 10 ani se va pedepsi fapta funcționarului public de punere în aplicare a oricăror norme legale declarate ca neconstituționale prin decizie de către Curtea Constituțională a României.

Apare Garda Națională

Inițiativa legislativă propune și înființarea Gărzii Naționale, în baza principiului apărării teritoriului național de către întregul popor pe bază de voluntariat. Astfel, Garda Națională va face parte din sistemul național de apărare și va fi subordonată direct Parlamentului, ca reprezentant al voinței poporului pentru garantarea suveranității, a independenței, a unității statului, a integrității teritoriale a țării și a democrației constituționale.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.