AcasăCORONAVIRUSBombă! Foștii bolnavi Covid, mult mai imuni decât vaccinații

Bombă! Foștii bolnavi Covid, mult mai imuni decât vaccinații

Peste jumătate din români s-au imunizat

Imunitatea celor care au trecut prin Covid este mult mai puternică decât a vaccinaților, susțin medicii specialiști. Chiar dacă titrul de anticorpi scade, sistemul imunitar recunoaște virusul și produce, în câteva zile, anticorpi care distrug virusul. Pe acest considerent, în România avem, la ora actuală, peste 50% din populație imună la noul coronavirus.

Autoritățile din România mint grosolan atunci când declară că imunitatea celor care au trecut prin Covid dispare foarte repede și că doar imunitatea dată de vaccin rezistă. Medicii spun că o asemenea afirmație este total absurdă. ”Cel mai grosolan neadevăr, care nu corespunde în niciun fel adevărului medical, este să spui că imunitatea dobândită prin boală este inferioară celei obținute prin vaccin. Este foarte incorect din punct de vedere medical. Organismul recunoaște orice agent cu care a intrat în contact, nu există să nu-l recunoască. Imunitatea celulară și imunitatea bazată pe alte mecanisme decât cea umorală, adică pe anticorpi, poate dura și 17-20 de ani. Deci această sintagmă este o abatere grosolană de la adevărul medical.

Imunitatea dată de anticorpi este, într-adevăr, de ordinul lunilor, dar, atenție! Sistemul imunitar recunoaște virusul, dacă el rămâne clar asemănător ca structură, îl recunoaște întotdeauna, iar anticorpii în câteva zile se dezvoltă. Deci imunitatea dată de anticorpi are o mică latență, adică, chiar dacă au dispărut anticorpii, ei reapar într-un număr de zile, odată ce agentul este recunoscut. Și nu este nicio tragedie, în acele zile nu se întâmplă nimic. Pacientul care a făcut boala și se reîntâlnește cu ea nu este în pericol, chiar dacă titrul de anticorpi a scăzut, pentru că recunoașterea rămâne și în câteva zile își reface titrul de anticorpi. Boala aceasta nu este nici tetanos, nici rabie, este o boală în care organismul are răgazul să-și dezvolte anticorpi. Dacă virusul se modifică, variantele antigenice vor fi acoperite mai mult de imunitatea dobândită decât de vaccin. Este firesc lucrul acesta, pentru că imunitatea dobândită prin boală este mult mai complexă și are capacitatea încrucișată. Sunt persoane acum care sunt imune, deși nu au trecut prin boală, pentru că au o imunitate încrucișată, determinată de întâlnirea cu o rudă mai veche a acestui virus. Teoretic, cele două coronavirusuri nu seamănă foarte mult, dar organismul are o imunitate celulară care este capabilă, în mod încrucișat, să distrugă noul coronavirus”, ne-a declarat dr. Oana Mihaela Secară, medic primar al Spitalului Municipal „Sfântul Ierarh dr. Luca ” Onești (suport Covid).

Nu totul este Covid

Trebuie să mai ținem cont și de faptul că persoanele care au avut noul coronavirus pot avea ulterior și alte boli, alte viroze, gripă, spun medicii. ”Este o altă mare greșeală, că nu putem pune tot ce a fost și tot ce va fi de acum înainte numai pe seama noului coronavirus. Trebuie de acum să începem să facem și testele pentru gripă. O să avem surpriza să vedem ce am văzut și anul trecut că o persoană care a ieșit pozitiv la noul coronavirus are, de fapt, gripă de tip B.  Noi nu trebuie să ne ghidăm doar după aceste teste. Noi va trebui să judecăm lucrurile corect din punct de vedere medical. Nu trebuie să mai luăm asimptomaticii și să zicem că sunt pozitivi, ci doar persoanele care au simptome. Pe măsură ce trece timpul, din ce în ce mai puțini asimptomatici vor fi contagioși, pentru că deja sunt foarte mulți pozitivi rezidual”, susține dr.Oana Mihaela Secară.

România, foarte aproape de imunitatea colectivă

Dacă avem oficial peste un milion de români testați pozitiv la Covid, în realitate avem cam 5 milioane de persoane care au trecut prin boală, mai afirmă dr.Oana Mihaela Secară. ”Dacă îi adăugăm și pe cei 3,5 milioane vaccinați, înseamnă că avem un procent de imunizare de peste 50%. De aceea scade și numărul de cazuri. În spitalul nostru avem acum 28 pacienți Covid față de 98 în noiembrie și față de 78 pacienți la sfârșitul lui februarie, în condițiile în care avem 140 de paturi pentru pacienții Covid. Tendința asta de scădere va continua, pentru că nu poți spune că a fost Paștele și că, peste două săptămâni, o să vedem o creștere a cazurilor. N-au crescut cazurile după protestele masive din țară și nu au crescut cazurile nici după sărbătorile de iarnă. Declinul va continua și nu se mai justifică toate aceste măsuri și, mai ales, nu se justifică pașaportul verde”, a conchis dr.Oana Mihaela Secară.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
4.330 afisari

6 COMENTARII

  1. Bai, colonia asta la marginea Europei este un teren fertil perfect pentru orice fel de experimente vreau sa faca, si fac asa-zisii gubernanti cu propriul lor popor de 30 de ani, dar acum cu aceasta mascarada planetara numita Plandemie, e posibil ca mamaliga sa explodeze, cel tarziu pana prin 2030, cand ar trebui sa se termine de implementat Agenda 2030 !! Odata deschisa Cutia Pandorei in toamna lui 2019 in gulagul uman numai China,e clar ca lucrurile vor scapa tot mai mult de sub control, asa ca dragi romani, atentie maxima, scapa numai cine si care poate !! 🙂 Occidentul e cam pa, acolo e plin de tot felul de imigranti, care au adus cu ei virusul de peste tot, acolo macelul e la scara industriala, se infecteaza aia pe acolo intr-o veselie, nu au treaba aia nu nimic, plus ca se si drogheaza aia la greu, haosul acolo deja e aproape perfect, doar ca presa mainstream cenzureaza realitatea de acolo !! Tot ce este scris in Cartea Apocalipsei se va adeveri si intampla, suntem martori in acesti ani la istorie in miscare, lucrurile se succed tot mai rapid, demonii umani care conduc lumea deja au scapat lucrurile din mana !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger