AcasăCORONAVIRUSBOMBĂ! Cum a reuşit România să exporte milioane de doze de vaccin,...

BOMBĂ! Cum a reuşit România să exporte milioane de doze de vaccin, deşi serul expira a 2-a zi de la semnarea contractului!

Valeriu GheorghitaBOMBĂ! Cum a reuşit România să exporte milioane de doze de vaccin, deşi serul expira a 2-a zi de la semnarea contractului!

Ezitarea românilor în faţa vaccinării a determinat un lot masiv de doze de ser nefolosite, logic, de care autorităţile încearcă acum să scape. Cum se face asta? Prin exportul către alte ţări.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că România va dona Bangladeshului 200.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

Cum am exportat, legal, vaccin expirat?

Până acum, România a trimis către alte state 3,3 milioane de doze, dintre care 1,1 milioane au fost vândute către Danemarca, la finalul lunii iunie. Serul expirat a ajuns în ţări precum Republica Moldova, Coreea de Sud şi Vietnam.

Pe ultima sută de metri, CNCAV a trimis regulamentul pentru salvarea acestor doze, după ce Uniunea Europeană a decis că poate fi extinsă valabilitatea dozelor cu trei luni.

Numărul dozelor de care Cîțu trebuia să scape a fost dezvăluit de Valeriu Gheorghiță: 130.000 de doze de vaccin. În total, alte 999.220 de doze, cu termen de valabilitate 31 octombrie, au primit o extindere de trei luni.

30.941 s-au vaccinat, ieri, cu prima doză

30.941 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore cu prima doză, în creștere față de numerele din precedentele zile, potrivit unui comunicat al Comitetului Național pentru Vaccinare.

În aceeași perioadă, 32.077 de persoane s-au vaccinat cu a treia doză, iar 4.234 cu a doua doză. 5.506.267 de persoane sunt vaccinate cu schema completă.

author avatar
Andrei Ștefan
520 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger