AcasăCORONAVIRUSBolnavă de Covid-19, la "infinit". A rupt orice record de perioadă în...

Bolnavă de Covid-19, la „infinit”. A rupt orice record de perioadă în care cineva a fost infectat cu SARS-CoV-2

covid-19 infectareBolnavă de Covid-19, la "infinit". A rupt orice record de perioadă în care cineva a fost infectat cu SARS-CoV-2

O femeie din SUA, care a dorit să rămână anonimă, a rupt orice record de perioadă în care cineva a fost infecat cu Covid-19. Doamna în vârstă de 46 de ani a reuşit „prformanţa” de a sta vreme de 335 de zile afectată de SARS-CoV-2.

Acesta este cel mai lung caz de boală, documentat de cercetători, de la începutul pandemiei. De vină ar fi sistemul imunitar slăbit al pacientei, care a avut cancer. Ea este acum vindecată.

Cauzele acestui Long Covid

Potrivit cercetătorilor, sistemul imunitar slăbit al pacientei poate fi de vină pentru o infecție atât de lungă. Cu trei ani mai devreme, femeia făcuse un tratament agresiv împotriva cancerului.

În urma acestui tratament, a rămas cu un nivel scăzut de celule B, celule ale sistemului imunitar care produc anticorpi și care ajută sistemul imunitar să funcționeze normal.

Următorul caz – 290 de zile

Acest record este foarte departe de media, calculată ca fiind de opt zile, în care virusul ar rămâne în organism.

Unele persoane rămân pozitive la Covid-19 până la 20 de zile, în medie, după primele simptome, uneori chiar până la 37, potrivit unui studiu publicat în 22 mai în revista ştiinţifică Clinical Infectious Disease, dar rareori s-au înregistrat cazuri care să treacă dincolo de această perioadă.

Presa a mai relatat despre cazul lui Dave Smith, un bărbat de 72 de ani din Marea Britanie, a cărui infecţie a durat mai mult de 290 de zile, adică aproape 10 luni. Şi tot din Marea Britanie a venit cazul lui Andrew Watts, în vârstă de 40 de ani, care a ajuns acasă după 300 de zile de spitalizare.

author avatar
Andrei Ștefan
347 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger