AcasăCORONAVIRUSBoala Covid-19 are leac! Cercetătorii tocmai l-au descoperit

Boala Covid-19 are leac! Cercetătorii tocmai l-au descoperit

covid-19Boala Covid-19 are leac! Cercetătorii tocmai l-au descoperit

Cercetătorii europeni au ajuns la o concluzie îmbucurătoare: boala Covid-19 are leac. A fost descoperit un „super-anticorp” monoclonal, născut în laborator, capabil să trateze COVID. Anticorpul protejează de virus și de variantele sale, spun cercetătorii.

De ce este atât de special acest „super-anticorp” monoclonal? Recunoaște simultan doi antigeni diferiți ai virusului, motiv pentru care a și fost numit „anticorp bispecific”.

Cum acţionează acest anticorp?

Cercetătorii au unit doi anticorpi naturali într-o singură moleculă artificială, iar testele preclinice au arătat că protejează împotriva variantelor SARS-CoV-2, inclusiv cea engleză.

Anticorpul a fost dezvoltat ca parte a proiectului de cercetare ATAC (Antibody Therapy Against Coronavirus), finanțat de Consiliul European de Cercetare (ERC)”, a spus Fausto Baldanti, șeful laboratorului de virologie moleculară San Matteo.

Protocolul de tratament, actualizat

Premieră în tratamentul pacienţilor infectaţi cu Sars Cov -2: medicii de familie vor putea prescrie pacienţilor cu forme uşoare şi medii de boală favipiravir, un antivral prescris până acum doar de către medicii specialişti din spitale.

Plaquenilul, un medicament creat iniţial pentru afecţiunile reumatice şi dermatologice, este scos din noul protocol de tratament al pacienţilor cu Covid actualizat de Ministerul Sănătăţii. Ivermectina este total nerecomandată, cu argumentul că ”date publicate până în prezent nu susţin recomandarea utilizării sale”.

author avatar
Andrei Ștefan
848 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger