AcasăCORONAVIRUSBiserica Ortodoxă Română a explicat cum poate să ajute autorităţile în campania...

Biserica Ortodoxă Română a explicat cum poate să ajute autorităţile în campania de vaccinare

Vasile-BanescuBiserica Ortodoxă Română a explicat cum poate să ajute autorităţile în campania de vaccinare

Biserica Ortodoxă Română este pregătită să dea o mână de ajutor în campania de vaccinare. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a spus că a fost realizată o broşură cu informaţii pe care preoţii o popularizează cu toate ocaziile.

Biserica Ortodoxă Română şi-a exprimat frecvent poziţia favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor anti-COVID„, a transmis Bănescu, precizând că, personal, îi încurajează pe toţi să se informeze din surse sigure şi să ia decizia cea mai bună pentru sănătate.

Ce broşură a făcut BOR?

BOR a reallizat broşura „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură„, material oficial informativ pe care toate cultele religioase l-au primit in ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Conţinutul acestei broşuri este deja cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor în diferite ocazii. Aşa au fost şi sunt îndemnaţi, inclusiv de Patriarhia Română”.

Este ceea ce pot face reprezentanţii cultelor. Biserica Ortodoxă Română şi-a exprimat şi a reiterat frecvent poziţia sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor anti-Covid„, a mai transmis reprezentatul Patriarhiei.

Bănescu a pledat pentru vaccinare

Personal pledez cu toată convingerea pentru implicarea fiecăruia dintre noi în acest act firesc de informare onestă cu privire la o problemă acută şi majoră care ţine nu doar de sănătatea personală, ci şi de cea comunitară.

În calitatea temporară de persoană publică, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent şi din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului şi, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi.

Eu am ales să o fac, vaccinându-mă„, a mai declarat Bănescu.

author avatar
Andrei Ștefan