AcasăCORONAVIRUSBiserica Ortodoxă Română, poziţie oficială față de vaccinul antiCOVID. Anunţul Patriarhului Daniel

Biserica Ortodoxă Română, poziţie oficială față de vaccinul antiCOVID. Anunţul Patriarhului Daniel

preafericitul danielBiserica Ortodoxă Română a decis ce poziţie oficială va adopta în privinţa vaccinului anti-COVID. Anunţul Preafericitul Părinte Daniel

Biserica Ortodoxă Română susţine campania de vaccinare pe care a demarat-o statul român. Instituţia va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii printr-o broșură intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”.

Anunțul a fost făcut de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, informează Ministerul Sănătății. De asemenea, preoții ar urma să intre în etapa a doua a vaccinării în România, care începe peste câteva zile, iar Biserica Ortodoxă face apel la o informare corectă a populației.

Arhiepiscopul Calinic se vaccinează

Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului anunţă că se va vaccina împotriva COVID-19 atunci când îi va veni rândul şi le cere credincioşilor să se informeze despre vaccinare doar din surse sigure şi autorizate, pentru a nu cădea victime dezinformărilor.

Guvernul României a făcut un site: vaccinare-covid.gov.ro, un mijloc sigur, autorizat, de informare, cu întrebări şi răspunsuri pe tema vaccinării contra COVID-19, şi alte nedumeriri, pentru a se primi detalii autorizate de către specialişti şi nu doar date aproximative şi nefondate pe adevăruri ştiinţifice, pentru a se feri lumea de capcana ştirilor false care au inundat lumea.

Dacă apelăm la site-ul de mai sus, vom găsi răspuns şi la întrebarea, dacă pot refuza vaccinarea, iar răspunsul este fără echivoc: vaccinarea este voluntară şi neobligatorie”, se arată într-un mesaj al ierarhului postat pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Şi Preotul Necula susţine vaccinul

Preotul sibian Constantin Necula a spus că, în aceste momente de pandemie, credincioșii ar trebui să nu pună la îndoială vaccinul antiCovid și să înțeleagă că și aici este „mâna lui Dumnezeu”. A dat astfel de înțeles că este pro-vaccin, mai ales că, a adăugat el, profesioniștii trebuie să le explice oamenilor beneficiile serurilor.

A crede că vaccinul e o încălcare a unei dogme ține de învelirea anatomiei în ideologie și e extrem de periculos, și dacă privești dintr-o parte și din alta. Credincios înseamnă om cu încredere în Dumnezeu și care-l lasă și pe Dumnezeu să aibă încredere în el.

Adică un om lucid care conștientizează o dată în plus că este în mâna lui Dumnezeu, iar în mâna lui Dumnezeu, din când în când, stau și astfel de vaccinuri”, a spus preotul Necula.

author avatar
Andrei Ștefan
624 afisari

9 COMENTARII

  1. NOTA ZECE PENTRU PREAFERICITUL PARINTE DANIEL , ATITUDINE RESPONSABILA DE CAP AL BISERICII ORTODOXE ROMANE , CETATENII TREBUIE SA ASCULTE DE GLASUL SPECIALISTILOR IN MATERIE DE SANATATE !

  2. Daniel , vaccineaza-te impreuna cu cei care ai semnat Sinodul de la Creta
    Voi sunteti agnostici si nu mai reprezentati decat niste curele de transmisie

  3. Ivan Ivan , nu mai bate campii , ai citit brosurica ” DESPRE SFANTUL SI MARELE SINOD DIN CRETA . 16-26 IUNIE 2016 . INTREARI SI RASPUNSURI ” ? La inceputul lunii iunie 2016 , Patriarhiile Moscovei , Georgiei , Bulgariei , Antiohiei ( cu sediul la Damasc si fidela lui Bashar al Assad ) si Serbiei , au cerut amanarea Sinodului nemultumiti de planificarea fotoliilor in Sala de Consiliu si nu au participat . Serbia si-a schimbat opinia si a participat . Bartolomeu , Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului a ramas ferm pe pozitii si Sinodul Panortodox de la Creta a avut loc cu participarea a 10 Biserici Ortodoxe Autocefale din totalul de 14 . Teoloigul Thanassis Papathanassiou : ” Este pacat ca ca unor reprezentanti ai Bisericilor Ortodoxe le cade greu sa stea la masa pentru a lamuri problemele existente ”. ” Sinodul PanOrtodox de la Creta TREBUIE SA APROFUNDEZE SI SA EXTINDA BUNELE RELATII CU BISERICA ROMANO-CATOLICA SI CU PROTESTANTII ”.

  4. Sa se mire deghizatii din boschetii din spatele garii Tiraspol ….hihihihihihihihi

  5. pe bune, de cand preotii detin competente medicale ca sa recomande vaccinurile?? au tradat, ca si in primavara cand au tinut bisericile inchise de Inviere!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger