AcasăCORONAVIRUSBill Gates a câștigat: DSP-ul american a dat ordin - vaccinarea obligatorie...

Bill Gates a câștigat: DSP-ul american a dat ordin – vaccinarea obligatorie începe la 1 noiembrie!

Statele americane se pregătesc pentru vaccinarea în masă a populației. Vaccinarea obligatorie va începe la 1 noiembrie, anunță Centrul pentru Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), un DSP american cu puteri depline.

„Surpriza” pregătită populației stârnește mari îngrijorări în rândul experților în sănătate, mai cu seamă că vaccinarea vine chiar înainte de alegerile prezidențiale, ceea ce o transformă într-o armă de campanie, transmite Centre Daily Times.

Într-o scrisoare adresată guvernanților din 27 august, Robert Redfield, directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, a declarat că „în viitorul apropiat” vor primi cereri de autorizație de la McKesson Corp., pentru a distribui vaccinul către departamentele de sănătate și spitale de stat și locale. „CDC solicită urgent sprijinul dvs. pentru aceste facilități de distribuție și, dacă este necesar, vă solicită să luați în considerare renunțarea la cerințele care ar împiedica aceste instalații să devină pe deplin operaționale până la 1 noiembrie 2020”, a precizat Redfield.

De asemenea, CDC a trimis trei documente de planificare către unele direcții de sănătate, care au inclus o dată limită pentru momentul în care vaccinul universal va fi disponibil. Conform unui document, se vorbește despre sfârșitul lunii octombrie, de aceea a și fost aleasă data de 1 noiembrie pentru demararea programului național de vaccinare obligatorie.

FDA și-a dat deja acordul!

În documentele „scurse” în presă se arată că vaccinul pentru care a insistat atât de mult Bill Gates, dezvoltat de firmele controlate prin intermediul fundației sale, a primit deja acceptul Agenției „Food and Drug Administration” (FDA).

CDC cere acum ca șefii din Departamentul Sănătății să stabilească ce grupuri vor avea prioritate pentru vaccinare, să identifice furnizorii care vor administra vaccinul (plan deja pregătit de Bill&Melinda Gates Foundation) și să ia alte măsuri de pregătire, necesare. Toate aceste documente au fost făcute publice pentru prima dată de The New York Times.

Mai mulți experți în sănătate publică au subliniat faptul că studiile finale ale vaccinurilor experimentale sunt, în cel mai bun caz, sunt la jumătatea acestui proces. Vaccinurile au două doze și fiecare se administrează la o lună diferență.

Vaccinarea timpurie – o povară pentru persoanele sănătoase

„A fi pregătit este rezonabil, însă tăierea scurtă a studiilor de fază 3 înainte de a obține informațiile de care aveți nevoie, nu este deloc”, a spus dr. Paul Offit, un expert în vaccinare al Spitalului de Copii din Philadelphia, care face parte din comitetul consultativ al FDA.

Peter Hotez, decanul Universității Baylor, a declarat că este „foarte îngrijorat” dacă FDA va folosi o autorizație de utilizare pentru a aproba un vaccin înainte de a ști dacă funcționează și dacă este sigur. „Oferă mai degrabă aspectul unei cascadorii decât al unei îngrijorări pentru sănătatea publică”, a spus Hotez.

Comisarul FDA, Stephen Hahn, a declarat pentru Financial Times, săptămâna aceasta, că ar putea fi chiar „indicat” să se aprobe un vaccin înainte ca studiile clinice să fie complete, numai și numai dacă beneficiile depășesc riscurile acestuia.

Spre deosebire de un tratament terapeutic care se administrează persoanelor bolnave pentru care ar putea fi singura soluție, un vaccin  administrat persoanelor sănătoase ar putea fi „o povară mult mai mare”, a spus Ashish Jha, decanul școlii de sănătate publică a Universității Brown.

„Cred că este rezonabil să comunicăm spitalelor și să spunem că la un moment dat va fi gata în toamnă sau iarnă”, a spus Jha. „Noiembrie pare destul de devreme”.

Kris Ehresmann, directorul secției de boli infecțioase din Minnesota a spus că va prelua conducerea Comitetului consultativ al CDC pentru practicile de vaccinare, despre care a spus că „va recomanda doar un vaccin care îndeplinește criteriile de siguranță”.

„Sperăm că vor avea un plan realizabil și se vor concentra cu adevărat asupra celor vulnerabili” a declarat guvernatorul republican Ron DeSantis, un aliat al lui Trump.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
733 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger