AcasăCORONAVIRUSBill Gates a anunțat cum se simte după ce a fost vaccinat...

Bill Gates a anunțat cum se simte după ce a fost vaccinat antiCOVID

Bill Gates a anunțat cum se simte după ce a fost vaccinat antiCOVID (sursa foto: Bill Gates/Twitter)

Fondatorul Microsoft a dat de veste că a fost vaccinat împotriva COVID-19.

Bill Gates a transmis în acest sens un mesaj pe Twitter, vineri seară, anunțând și cum se simte după această procedură. ”Unul dintre beneficiile vârstei de 65 de ani este că sunt eligibil pentru vaccinarea împotriva Covid-19. Am primit prima doză și mă simt minunat”, susține miliardarul.

Totodată, Gates a ales să le mulțumească ”tuturor oameniilor de ştiinţă, participanţilor la studii, reglementatorilor şi lucrătorilor sanitari din prima linie care ne-au adus în acest punct”.

Gates a postat și o fotografie considerată grăitoare pentru acest anunț, însă nu a făcut nicio precizare cu privire la vaccinul care i-a fost administrat în această primă etapă a procedurii de imunizare antiCovid, din cele autorizate la acest moment în Statele Unite.

După cum se știe, strategia de imunizare presupune administrarea unei prime doze de vaccin antiCovid și apoi un rapel, o a doua doză, ce se administrează la câteva săptămâni distanță.

Rapelul, la interval diferit, în funcție de producător

În România, oficialii au anunțat,în ianuarie acest an, pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, că ambele vaccinuri care au ajuns la noi în țară, respectiv cel de la BioNTech Pfizer și, respectiv, Moderna, rapelul se administrează la 21 de zile, respectiv la 28 de zile (pentru vaccinul Moderna).

”Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfizer (Comirnaty) are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are eficacitate de 94.1%. Pentru niciunul dintre vaccinuri nu se poate spune încă măsura în care previn și infecția asimptomatică cu virusul SARS-CoV-2. Protecția pe termen lung nu poate fi cunoscută cu exactitate până în prezent pentru vreunul dintre vaccinurile aprobate de EMA”, precizau oficialii.

132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger