AcasăCORONAVIRUSBilanțul dureros al pandemiei. Cifrele care îngrozesc lumea. Câte persoane au murit...

Bilanțul dureros al pandemiei. Cifrele care îngrozesc lumea. Câte persoane au murit de Covid-19

pandemieBilanțul dureros al pandemiei. Cifrele care îngrozesc lumea. Câte persoane au murit de Covid-19

Omenirea a depăşit pragul de 2,3 milioane de decese legate de COVID-19 înregistrate oficial de la începutul epidemiei, potrivit cifrelor oficiale.

Aproximativ 2,38 de milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ stabilit de AFP. Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (480.567), apoi în Brazilia (237.489), Mexic (171.234), India (155.360) şi Regatul Unit (115.529).

Numărul total al infecțiilor se ridică la 108 milioane, din care circa 60 de milioane de pacienți s-au vindecat deja, potrivit datelor OMS.

Infecțiile și decesele provocate de COVID-19 în întreaga lume, în scădere

În urmă cu trei zile, organizația Mondială a Sănătății transmitea că infecțiile și decesele provocate de COVID-19 în întreaga lume sunt în continuă scădere de câteva săptămâni, pentru prima oară de la debutul pandemiei. Astfel, la nivel global, pentru a patra săptămână la rând, numărul de noi cazuri de coronavirus a scăzut.

Săptămâna trecută au fost raportate pe plan mondial peste 3,1 milioane de noi infecții cauzate de COVID-19, în scădere cu 17% comparativ cu datele înregistrate săptămâna precedentă, potrivit CNN. Este cel mai mic număr de infecții raportate OMS din 26 octombrie 2020 și până în prezent.

De asemenea, numărul deceselor se află și el în scădere: în ultima săptămână au fost raportate 88.000 de decese, cu 10% mai puțin comparativ cu săptămâna precedentă, conform OMS.

author avatar
Andreea Vlad
143 afisari

4 COMENTARII

  1. si cate au murit de lipsa tratamentului pt bolile cronice de care sufereau, cate de conditiile din lagarele de exteminare numite „spitale covid” si cate din cauza vaccinului.

  2. Raportat la 7,8 miliarde de oameni pe Glob, e ZERO !!!
    Deci 2,3 *10 la puterea a 6-a din 7,8* 10 la puterea a 9-a.

  3. Da, mulți dintre ei au murit pentru că nu si-au primit tratamentele scumpe greu de suportat din partea statului. Iar soluția era simplă. Lăsarea lor în uitare si nepăsare de către statul român, adică decidentii politici. Si asa mulți din ei si-au dat sfârșitul. Neglijați, ignorați si fără tratamente sau sprijin din partea statului. Cheltuielile cu aceste tratamente ar fi prea mari pentru stat
    De aceea au fost lăsați să moară majoritatea sau adunați de hingherii plătiți să-i declare bolnavi de covid. Criminalilor politici, să vă fie țărână grea!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger