AcasăCORONAVIRUSBilanț cutremurător: Câți oameni a ucis pandemia de coronavirus până acum în...

Bilanț cutremurător: Câți oameni a ucis pandemia de coronavirus până acum în lume

covid-19Bilanț cutremurător: Câți oameni a ucis pandemia de coronavirus până acum în lume

Peste 1,1 milioane de persoane au decedat ca urmare a infectării cu COVID-19 de la apariția focarului de infecție în Wuhan, China, la finalul lunii decembrie a anului trecut și până în prezent.

Mai exact, este vorba despre 1.145.847 de decese la nivel global, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP din surse oficiale, potrivit News.ro. În ceea ce privește numărul de îmbolnăviri la nivel global, cifrele sunt la fel de înspăimântătoare. s-a ajuns la cifra de 42.262.290 de cazuri de infectare diagnosticate oficial în 193 de ţări şi teritorii de la începutul epidemiei, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Din cele peste 42 de milioane de cazuri de coronavirus înregistrate 28.754.900 sunt considerate vindecate. Statisticile, obţinute de AFP de la autorităţile din mai multe ţări şi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), ar reflecta doar o parte dintre infectările cu noul coronavirus la nivel global.

Probleme cu efectuarea testelor pentru COVID-19

Multe ţări îi testează doar pe pacienţii cu simptome sau pe cei grav afectaţi. De aceea, testele rapide pentru Covid-19 sunt la mare căutare pe internet. Testul se poate face acasă, de către oricine, fără studii sau pregătire medicală, iar rezultatele vin aproape pe loc. Medicii recomandă acest tip de test, însă precizează că poate fi irelevant, dacă este făcut în prima săptămână de la debutul bolii.

Avertismentul OMS

OMS a tras un semnal de alarmă: „Prea multe ţări” din emisfera nordică înregistrează o progresie exponenţială a cazurilor de Covid-19. Rezultatul: spitalele şi centrele de îngrijire sunt aproape sau şi-au depăşit limitele, a prevenit organizaţia.

Suntem într-un moment periculos, și este de abia luna octombrie, este avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății. Totul, în condițiile în care Europa are trei țări cu peste un milion de cazuri: Rusia, Spania și ultima venită Franța, care a trecut ieri de acest prag psihologic, după un număr record de raportări zilnice: peste 42.000 de infectări în 24 de ore.

author avatar
Andreea Vlad
124 afisari

1 COMENTARIU

  1. Și de gripa sezoniera că-ți mureau??? Dacă erau morți ca la gripa spaniola mai ziceam dar la câte miliarde are planeta ce vorbesc ăștia de pandemie!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger