AcasăCORONAVIRUSBilanț catastrofal. Amenințare fără precedent la nivel global

Bilanț catastrofal. Amenințare fără precedent la nivel global

Pragul psihologic de 10 milioane de infectări cu noul coronavirus a fost atins, duminică, potrivit informațiilor date publicității de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Numărul bolnavilor de coronavirus a crescut în ultima perioadă datorită relaxării măsurilor impuse în luna martie.

Potrivit aceleiași surse, numărul deceselor provocate de boala Covid-19 a depăşit 498.000.

Aceasta demonstrează că, numărul este aproximativ dublu faţă de cel al cazurilor de gripă severă înregistrat anual.

Din această cauză, unele țări au revenit parțial la reinstaurarea carantinei.

America de Nord, America Latină şi Europa au înregistrat fiecare câte 25% din totalul cazurilor, în timp ce Asia şi Orientul Mijlociu au în jur de 11% respectiv 9%.

Oficial, primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost raportat pe 10 ianuarie 2020, în Wuhan (China), dar unii specialiști în domeniu afirmă că acest virus a produs îmbolnăviri încă de la începutul anului trecut.

După ce Europa şi Statele Unite au înregistrat vârfuri ale contaminărilor, acum India şi Brazilia raportează împreună în jur de 10.000 de cazuri zilnic. În ultima săptămână, cele două ţări au înregistrat peste o treime dintre noile cazuri descoperite.

Chiar și în China, țara de unde s-a răspândit virusul ucigaș, au apărut, în ultima lună de zile, noi focare de coronavirus, cu toate că autoritățile anunțaseră că aici s-a reușit stoparea transmiterii vitusului

În Beijing, unde sute de noi cazuri sunt legate de pieţele din oraş, capacitatea de testare a ajuns la 300.000 pe zi.

De asemenea, SUA, a raportat 2,5 cazuri de îmbolnăviri. Acesta au crescut după ce în SUA au început ptotestele anti-rasiale

author avatar
Eli Dan Davidescu
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger