AcasăCORONAVIRUSBihoreancă, 37 de ani: ”Am ajuns o legumă după a doua doză...

Bihoreancă, 37 de ani: ”Am ajuns o legumă după a doua doză de Pfizer”

Manuela Bârza: ”Dacă mă obligă să fac și doza a treia îmi semnez singură certificatul de deces”

În România, vaccinurile anti-Covid nu au efecte adverse, cel puțin nu oficial, însă, în realitate, mulți oameni, dacă nu au murit din cauze naturale post-vaccin, au rămas cu sechele îngrozitoare. Manuela Bârza, de 37 de ani, profesoară de liceu în Marghita, după a doua doză de Pfizer, a trecut și trece încă printr-un coșmar oribil, din care nu se știe dacă se va mai trezi vreodată.

Reacțiile post vaccinare rămân doar pe documentele medicale

Manuela Bârza, o profesoară de limba română din Marghita, județul Bihor, în vârstă de 37 de ani, are și acum un optimism și o seninătate incredibile după drama pe care a trăit-o și o trăiește din cauza dozei a doua de vaccin Pfizer. Vaccinul i-a provocat encefalită, o boală a creierului extrem de gravă, din care puțini își mai revin.

Efectele dozei a doua de la Pfizer

”Dintr-un om sănătos, activ și energic, m-am trezit, de pe o zi pe alta, o legumă”, ne spune Manuela Bârza. Spaima ei cea mai mare, care o macină în fiecare zi, este că autoritățile o vor obliga să facă și a treia doză de vaccin, pentru că simte că și-ar semna singură certificatul de deces. Desigur, ca și în cazul soldatului cu trei misiuni în Afganistan, medicii i-au scris pe biletul de ieșire din spital că afecțiunea a fost produsă de vaccin. Nu am auzit până acum niciun oficial care propăvăduiește vaccinarea să atenționeze oamenii că există riscuri de boli grave post-vaccinare. Și, din câte am înțeles, România este singurul stat din lume care nu raportează reacții severe după vaccinarea anti-Covid. Asta nu înseamnă că ele nu există, iar numărul acestora este înfricoșător. ”Din anturajul meu foarte apropiat, care nu este foarte mare, am cel puțin patru persoane care au suferit după vaccin. Dintre acestea, o femeie a făcut 4 luni tratament neurologic după vaccin, a avut tulburări de vedere foarte grave, iar o altă prietenă a ajuns la urgențe după vaccinare că i-a apărut un nodul în spatele genunchiului”, ne mai spune Manuela Bârza. Cu bunul simț specific ardelenilor, Manuela Bârza nu cere nimic de la nimeni, însă și-ar dori ca oamenii să se gândească de două ori înainte de a accepta să se vaccineze anti-Covid.

A paralizat brusc

Manuela Bârza a făcut prima doză de vaccin Pfizer în ianuarie, iar a doua doză în februarie. În prima oră după a doua doză a simțit furnicături pe față, dar le-a ignorat, pentru că așa este firea ei, să treacă peste toate. Apoi, a doua zi după vaccinare s-a simțit foarte rău, a avut febră foarte mare, dureri musculare și stări de vomă. ”Nici în ziua în care am născut nu am simțit așa dureri. Dar tot așa, am luptat, am zis că nu mă pune pe mine un vaccin la pat. A treia zi m-am încăpățânat să mă duc la școală și în următoarea zi de la catedră m-au luat cei de la Ambulanță. Nu mai puteam să stau pe picioare, nu mai puteam să vorbesc, aveam catalogul în față și nu puteam să citesc. La Oradea mi-au făcut RMN-ul ca să verifice dacă am AVC, pentru că aveam simptomele, dar nu au găsit nimic. Mi-au făcut niște perfuzii, cu perfalgan, și au ameliorat inflamația de pe creier, despre care nu știam la acel moment. Însă tot nu puteam să mișc mâna și piciorul, nu aveam nicio putere să stau în picioare. La câteva zile am fost și mai rău, că de la nivelul mijlocului nu am mai simțit nimic, nu mai puteam merge nici măcar sprijinită”, ne povestește Manuela Bârza.

Diagnostic devastator

Atunci s-a speriat foarte tare și a mers direct la Cluj, unde, după investigații foarte serioase, a reieșit că avea o inflamație pe creier și că, de fapt, acea inflamație presa nervii. Diagnosticul de encefalită a venit ca un trăznet. Boala putea fi produsă din multe cauze, dar medicii din Cluj au eliminat toate cauzele, până au rămas la vaccin. ”Toate analizele specifice ieșeau foarte bune. Inițial, medicii clujeni mi-au spus doar verbal că encefalita a fost provocată de vaccin, pentru că nu are nimeni curajul, dar acum, pe ultima scrisoare medicală, scrie că este apărută post-vaccin. Eram sănătoasă tun, foarte energică și, la câteva ore după vaccin, am ajuns o legumă. Medicul neurolog de la Cluj îmi spunea că nu are curaj să-mi dea tratament, pentru că nu știa cauza exactă și să nu ascundă alte eventuale afecțiuni. Și am preferat să stau eu în pat peste trei luni și să iau doar medicamente întăritoare ale sistemului nervos. Tratamentul pentru encefalită l-am luat abia din mai, când medicul neurolog a avut certitudinea că a fost cauzată de vaccin”, ne-a declarat Manuela Bârza.

Peste 13 medicamente pe zi

Din iunie și până în prezent tânăra profesoară ia peste 13 medicamente pe zi, aproape toate pentru creier. Medrolul este cel mai nenorocit pentru că îi distruge stomacul și îi mănâncă tot calciul din oase, care arată acum ca ale unui om bătrân. Doar medicamentele o mai țin cât de cât funcțională, dar obosește foarte ușor, are probleme cu memoria și are hemihipoestezie. Face fizioterapie continuu, din mai până în azi, și nu știe dacă se va vindeca vreodată. A cheltuit până acum peste 15.000 de lei pe investigații medicale și pe tratamente și se consideră norocoasă că a avut acești bani și a putut să afle un diagnostic. Iar medicii spun că majoritatea bolnavilor de encefalită nu se recuperează complet și rămân cu probleme pe termen lung provocate de afectarea cerebrală.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
58.923 afisari

63 COMENTARII

  1. De ce s-a injectat? Nu ne bucurăm de răul ei dar nu a citit prospectul, nu s-a informat? Ea era profesoară??? Ea învăța copii??? Ce-i învăța? Nu-i învăța că întotdeauna trebuie să citească, să se documenteze?

    • Ne mai întreabă cineva dacă avem probleme de sănătate? Au introdus doar restricții peste tot. Nu aveți dreptul sa o învinovățiti pe doamna profesoara ca nu s-a,, documentat”. Analize înainte de a ne cere vaccinarea de ce nu se fac?

    • Stai linistit ca toată lumea se documentează doar ca nimeni nu spune ce se intampla cu adevărat și prin ce dureri și reacții adverse trece lumea adevarata. In occident a început sa se mai documenteze in mod oficial astfel de adevăruri dar in România clar nu se va trece la așa ceva. Sunt bani la mijloc și guvernul nu și permite sa piardă niciun bănuț care trebuie sa ajungă in buzunarele parlamentarilor.

    • Si daca ii invatam sa analizeze, oare cati ne vor crede?
      Nu ca as putea face altfel, dar, totusi, sunt pregatiti sa ne creada?

    • Bună intrebare:)) :)), deși pare ca ar fii o întrebare pusa acum 3 ani și nu acum, în zilele noastre.. Păi mai nou fără vaccin(sau certificat verde) nu ai voie mai pe nicăieri, unora le-a fost dat sa înțeleagă ca vor fii dați afară de la sv, alții ca să poată pleca din țară etc.

    • S-a injectat că un om de bună credință , și ptr faptul că au fost presiuni probabil în sistemul de învățământ .Acum tot mortul e vinovat ? In cazul nostru încă nu e decedată.

    • Doamna profesoara care le spunea copiilor să nu se vaccineze nu mai lucrează, au scos-o din sistemul de învățământ

    • Unde gasesti domnule prospectul la vaccin?cine te pregateste si sta de vb.cu tine sa-ti explice????nimeni din pacate…tii se spune ca trebuie,pt.ca altfel nu mai poti merge la munca,ti se iau toate drepturile.

    • Serios? Si unde sa se documenteze ? Și dacă era profesoara trebuia să citească tot ? Vb sa nu adormi . A considerat că este bine sa se vaccineze mai presus de orice altceva . Nu are rost să condamnăm și să judecam pe nimeni . Așa că mai taca-ti fleanca că nu ești în măsura sa comm.

    • Taci naibii.
      Mulți se vaccinează pentru că nu au încotro , îi silește guvernul.
      Nu vorbi dacă nu ești în cunoștință de cauză.

  2. Si acum ca ii obliga nemernicii cine o sa raspunda de sanatatea celor care ajung asa??? Politrucii vor certificate ca sa poti munci cand ei nu sunt in stare sa mai dea caldura in spitale si scoli.

    • Cam mare coincidența, ca simptomele să debuteze la o oră după doza a doua de vaccin și să aibă fix din reacțiile adverse cuprinse în prospect. Dar desigur, creierul tău encefalitic nu poate face o analiză simplă a evenimentelor, așa încât o declară coincidență. Spor la doza 10 de vaccin.
      P.S. Din câte se observă, reacțiile adverse severe apar la doza 2 și 3 de vaccin, mai ales la cei netrecuți anterior prin boală!

  3. Și care-i legătură? Encefalite se fac și fără vaccin. E totul pus pe tavă mai puțin legătură de cauzalitate. Sănătate multă! Se mai întâmplă și coincidențe nefericite.

    • Cam mare coincidența, ca simptomele să debuteze la o oră după doza a doua de vaccin și să aibă fix din reacțiile adverse cuprinse în prospect. Dar desigur, creierul tău encefalitic nu poate face o analiză simplă a evenimentelor, așa încât o declară coincidență. Spor la doza 10 de vaccin.
      P.S. Din câte se observă, reacțiile adverse severe apar la doza 2 și 3 de vaccin, mai ales la cei netrecuți anterior prin boală!
      Răspundeți

    • Sunteti neinformat . Desigur ca se fac encefalite si de alte cauze dar fiti sigur ca medicii si-au dat seama ca e cayzat de vaccin . Asa cum vaccinul poate da f repede miocardita sau pericardita . Cine e destept isi da seama de cauza . Nu sunteti dvs cel care a tratat-o . Nu mai comentati aiurea .

    • Hahhahaha coincidente, coincidenta nefericita e ca încă ți mai vine suma lunară numita “salariu” in economie, lunar pentru un anume serviciu prestat. Aia e coincidenta nefericita aici.

  4. Bai solutie simpla, bai nazist imputit, vezi ca are pentru tine arabul ala de Arahat si sekuriciul ala de Rafiloi solutia finala, stii tu bine care e acela !! Sa vezi ce pwule in gura o sa iti iei, bai gunoiule, la momentul oportun, o sa te kaci pe tine, bai parazit dublu vaxinati in cap !! A avut noroc doamna ca sia- revenit cat de cat, dar asa ii trebuie, daca ii place sa isi joace viata la ruleta romaneasca, la romani fiecare e pe cont propriu, restul sunt povesti si propaganda de stat nazist esuat !! Bai, nazistilor din parlament, venim peste voi, si va omoram pe toti, si pe toti din familiile voastre de carnati atarnatori, o sa ajungeti cu capul in jos, toti pe stalpurile voastre preferate din Bukale, aceea jungla urbana mirifica, unde e plin de zei, adica de cimpanzei !! Ha ha ha 🙂 Nazi Doubl Vaxxin Macht Frei, ca la Auschwitz 🙂 Astea sunt ultimele zile ale Apocalipsei, pregatiti-va de venirea anti-hristului, e deja aici, numai ca elitele globalsite inca nu l-au pus pe soclul din Isra-Hell 🙂

  5. cine te-a pus fato? nu faci si tu o cercetare prealabila cu informatii si de la opozitie si de la putere? sau macar un rationament simplu? pana si gangsterii analfabeti fac rationamentul asta vezi personajul Remo Gaggi din filmul casino al lui martin Scorsese – „Look… Why take a chance?”

    https://www.youtube.com/watch?v=Ka7hSZhgplk

  6. Nu prostiti si nu veti fi prostiti fiecare trebuie sa-si ea responsabilitayea pe cont propriu deorece astazi fratilor nu mai exista ,nicideunde nicdecum si nicicum RESPONSABILITATE DAR MINTE IUBIRE RECIPROCA DE OM SAU FEMIEE SAI ANIMAL SAU ANIMALE SAU PUR SI SIMPLU ZOMBI PENTRU VIITOAREA INCARCERARE A JIDOVIILOR REPTILIENI A TOATA LUMEA CU LEGEA ,,,DEZBINA SI CONDUCE ,,,, PRIN URMARE NE VOM UCIDE UNUL PE ALTUL IN LOC SA INTARIM,NE VOM URA UNUL PE ALTUL IN LOC SA NE IUBIM,NE VOM EXTERMINA UNUL PE ALTUL IN LOC SA INCURAJAM SI LUMINAM CU EXPERENTE DE VIATA CARE LE BINECUVINTEAZA ZAMOLXIS PENTRU CURATENIE, INTELEPCIUNE SI CREDINTA IN IUBIRE ,CARE NE VA TINE NEMURIYORI IN VESNICIE : UNITI SANATOSI SI FERICITI DE CEIEA CE SUNTEM SI CINE SUNTEM DE CEIA CE AM AJUNS SI CUM SUNTEM ACOLO AICI SI IN VIITOR!!!!

  7. Victorie! Așadar postarea mea e un succes pe toată linia. Când bezmeticii dezorientați și cretini nu mai au ca răspuns de înjurăturile suntem pe calea cea bună. Rupeți-vă dinții, tăntălăilor.

    • Nu o judecăm. Noi citim și comentăm. Vezi diferența? Nu a obligat-o nimeni, a fost printre primele, deci chiar și-a dorit waxx-ul.
      PRICEPI?

      • Sunteti neinformat . Desigur ca se fac encefalite si de alte cauze dar fiti sigur ca medicii si-au dat seama ca e cayzat de vaccin . Asa cum vaccinul poate da f repede miocardita sau pericardita . Cine e destept isi da seama de cauza . Nu sunteti dvs cel care a tratat-o . Nu mai comentati aiurea .

  8. Manu draga imi pare foarte rau de ceea ce ti s. a intamplat! Bine ca ai avut curaj sa vorbesti! Cine vrea trage concluzii cine nu o sa sufere!!
    Multa sanatate! Te pup!

  9. Boala este aparuta post-vaccin nu datorita vaccinului, iar encefalita nu se face instantaneu, la o ora dupa ce te-ai vaccinat, ce tampenie e asta?

    • Ba da , se poate . Este o inflamatie a creierului ,asa cum apar brusc si miocardita post vaccinala care este o alta complicatie post vaccin. Sunteti cumva medic ? Incurcati cu encefalitele de alta cauza . Nu prostiti lumea daca nu sunteti informat .

    • Se poate face instantaneu de la crea ce astăzi se numește “accident chimic” la nivelul corpului uman. Dacă sunteți neinformat va rugam numai comentați.

  10. „În România, vaccinurile anti-Covid nu au efecte adverse, cel puțin nu oficial” – asa incepe articolul
    Mergeti la un prospect, de ex.: https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/farmacovigilenta/informatii-COMIRNATY-concentrat-pentru-dispersie-injectabila/
    Cautati rubrica de Reactii adverse posibile (e la pag. 3). Puteti cauta si rubrica de Atentionari si precautii (e mai in fata).
    Cum e sa faci senin o afirmatie care se bate cap in cap cu evidenta imediata (prospectul vaccinului)?

  11. Pana ii ceara banii lui Catu si Arafat . Sa le plateasca la oameni care l-au avut probleme din bani lor ca si asa ca popor suntem dar nici cu călăi nostri

  12. Esti cu nervii la pământ și vezi totul în negru ? Intra pe dezbaterile românilor despre orice si sigur te vei tăvăli pe jos de ras. Oricât de tragica ar fi problema , darul nostru de a ne înjură si batjocori este
    neîntrecut de alte popoare. Noi nu punem mana pe arme sa dam jos nemernici, noi nu avem empatie fata de durerea celui de lângă noi , noi doar ne injurăm savuros si cu un umor pe care un ins din orice alta nație nu l-ar înțelege. Bravo noua.

  13. În ianuarie nimic nu era obligatoriu. Atat pot sa spun.
    Când cineva îmi spune: „m-am documentat, am cercetat, mi-l fac”…ii spun, „treaba ta…ești doar un alt număr pe un tabel”.

  14. Oameni buni nu suntem testați inainte de vaccin nu știm reacția adversa eu am făcut plizer la primul am dormit 3 zile la al doilea am dormit 2 zile și mă durut mina 3 zile familia mea mă urmăreau tot timpul să vadă ce este cu mine in decembrie trebuie sa fac doza 3 numai am curaj poate dorm și nu mă mai trezesc multa sănătate alaturi de cei dragi va doresc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger