AcasăCORONAVIRUSBig Pharma vrea unire! Johnson & Johnson a cerut o coaliţie cu...

Big Pharma vrea unire! Johnson & Johnson a cerut o coaliţie cu AstraZeneca, Pfizer și Moderna, dar două dintre companii au refuzat

astrazenecaBig Pharma vrea unire! Johnson & Johnson a cerut o coaliţie cu AstraZeneca, Pfizer și Moderna, dar două dintre companii au refuzat

Un studiu recent efectuat de un grup de cercetători de la Universitatea Oxford a arătat riscul de Tromboză de sinus venos cerebral (CVST) este de opt ori mai mare după contractarea bolii Covid decât după vaccinul AstraZeneca.

Incidența CVST este de 39 la un milion post-Covid, față de cinci la un milion post-vaccin AstraZeneca, au tras concluzia cercetătorii de la Oxford după studierea unui eșantion de 500.000 de persoane care au contractat boala Covid.

Big Pharma a vrut să-şi unească forţele

Compania americană Johnson & Johnson a cerut producătorilor rivali de vaccinuri anti-COVID-19 să i se alăture în eforturile ce vizează studierea riscurilor de cheaguri sangvine asociate utilizării acestor seruri, a anunţat vineri cotidianul The Wall Street Journal, citând surse familiarizate cu această chestiune.

AstraZeneca a acceptat această invitaţie, dar Pfizer și Moderna au refuzat. De ce? Au considerat că nu este nevoie să dubleze eforturile depuse de agenţiile federale americane care analizează deja cazurile de cheaguri sangvine şi investighează cauzele lor.

Danermarca a eliminat total AstraZeneca

În Marea Britanie, Autoritatea de reglementare a medicamentelor (MHRA) a dispus înlocuirea vaccinului AstraZeneca cu unul alternativ, alte țări europene au luat măsuri similare, iar Danemarca a suspendat cu totul inocularea cu acest vaccin.

Între timp, încrederea în acest vaccin scade peste tot în Europa. În pofida acestui fapt, Uniunea Europeană a interzis exporturile de vaccin AstraZeneca, deși cererea a scăzut dramatic pe continentul european.

author avatar
Andrei Ștefan
246 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger