AcasăCORONAVIRUSBig Pharma ține omenirea într-o pandemie pe viață. Rapel după rapel cu...

Big Pharma ține omenirea într-o pandemie pe viață. Rapel după rapel cu vaccinul antiCovid!

vaccinareBig Pharma ține omenirea într-o pandemie pe viață. Rapel după rapel cu vaccinul anti COVID

Persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19 cu ambele doze de vaccin, fie că au optat pentru serul Pfizer sau pentru cel dezvoltat de Moderna, nu trebuie să se culce pe o ureche. Cel mai probabil va fi nevoie de o treia doză de vaccin, susțin dezvoltatorii vaccinurilor.

Persoanele care au primit vaccinul Pfizer vor avea probabil nevoie de a treia doză în termen de un an, apoi fără îndoială o injecţie în fiecare an, a spus CEO Pfizer, Albert Bourla. „O ipoteză plauzibilă este că probabil va fi necesară a treia doză, între şase şi doisprezece luni, iar începând de acolo va exista o vaccinare din nou în fiecare an, dar toate acestea trebuie confirmate”, a indicat Albert Bourla, potrivit Agerpres, care citează AFP. „Şi, pe de altă parte, noile tulpini vor juca un rol cheie”, a adăugat el.

Vaccinare antiCovid în fiecare an

Și Moderna vrea să introducă a treia doză în cazul serului anti-COVID. Directorul general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel, speră ca o a treia doză pentru vaccinul său împotriva Covid-19 să fie disponibilă din toamnă. „Vreau să mă asigur că din toamnă vor fi disponibile doze suplimentare de vaccin, pentru a proteja oamenii în viitorul sezon de toamnă-iarnă în SUA”, a afirmat Bancel.

Cercetătorii încă nu știu cu exactitate cât durează protecția împotriva virusului după ce o persoană a fost complet vaccinată. A treia doză ar urma să crească protecţia imunitară. Asta în contextul temerilor legate de apariţia unor variante noi ale virusului, printre care cea africană.

Pfizer a declarat la începutul acestei luni că vaccinul său are o eficiență de peste 95% până la șase luni după efectuarea celei de-a doua doze. Și vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea folosită de Pfizer, s-a dovedit a fi eficient până la șase luni.

author avatar
Andreea Vlad
1.228 afisari

2 COMENTARII

  1. BIG FARMA LA PESCUIT FRAIERI !!, momeala COVIDUL + mutatiile si in final ABONAMENT BI-TRI ANUAL vaccin , ca si inspectia tehnica auto ori revizia la 15ooo-20000 Km !.

  2. daca gasec guvernanti care pun botul si platesc e normal!!!!!!!!ala de la oms trebuie sa repare ca el a decretat ceva fara cap si coada ,trebuie arestat !!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger