AcasăCORONAVIRUSBelgia introduce un barometru Covid-19 pentru a evalua gravitatea crizei

Belgia introduce un barometru Covid-19 pentru a evalua gravitatea crizei

Belgia introduce un barometru Covid-19 pentru a evalua gravitatea crizei

Sistemul va permite autorităților din Belgia să lege măsurile contra Covid-19 de numărul de spitalizări și de capacitatea unitățiilor de terapie intensive, a anunțat vineri premierul Alexander de Croo.

La o conferință de presă, De Croo a spus că varianta Omicron „este fidelă reputației sale”. „Nu este un val, ci un adevărat tsunami”. Dar el a adăugat că „există o veste bună, Omicron îi îmbolnăvește pe oameni mai puțin. În primul rând pentru că tot mai mulți belgieni sunt vaccinați sau au fost infectați”.

Sistem de coduri de culori

Barometrul, care va intra în vigoare vinerea viitoare, va fi un sistem cu coduri de culori și va permite autorităților să lege măsurile legate de Covid-19 de numărul de spitalizări și de capacitatea de la terapie inensivă.

Țara va începe cu codul roșu, care este în vigoare atunci când sistemul de sănătate se confruntă cu o amenințare gravă (150 de noi spitalizări zilnice și o ocupare a paturilor de la terapie intensivă de peste 500); Cod portocaliu, atunci când sistemul de sănătate este sub presiune (65-149 noi internări zilnice, grad de ocupare de 300-500);  Cod galben, atunci când spitalele sunt supuse unei solicitări mai reduse (mai puțin de 65 de noi spitalizări zilnice, grad de ocupare a paturilor mai puțin de 300).

Barometrul „va ajuta la luarea deciziilor, dar comitetul consultativ va decide la ce nivel de cod ne aflăm și ce măsuri vor intra în vigoare pe baza acestuia”, a spus De Croo, citat de Politico.

„Comitetul consultativ poate alege să nu mai folosească barometrul pentru o perioadă de timp și apoi să-l reactiveze”, a declarat comisarul național pentru Covid-19, Pedro Facon. „De asemenea, depinde de factorii de decizie să aleagă dacă urmează sau nu barometrul la literă”.

De Croo a mai anunțat că începând cu 28 ianuarie, barurile și restaurantele vor putea rămâne deschise până la miezul nopții, în loc de ora 23:00. Cluburile de noapte vor rămâne închise. Locurilor publice, cum ar fi centrele culturale, li se va permite să aibă până la 200 de vizitatori, atâta timp cât au permis sanitar. Stadioanele vor avea voie să găzduiască evenimente în aer liber.

Începând cu 1 martie, va fi necesară o injecție de rapel pentru ca oamenii să-și păstreze un permis sanitar valid, dacă a doua doză a fost cu mai mult de cinci luni în urmă. Belgia a raportat o creștere constantă a cazurilor de Covidf-19 și a spitalizărilor în ianuarie, cu peste 30.000 de cazuri zilnice între 11 și 17 ianuarie și 255 de internări zilnice între 14 și 20 ianuarie.

Autoritățile se așteaptă la un vârf al spitalizărilor „la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie”. Comitetul Consultativ va reevalua codul barometrului la 7 februarie.

author avatar
Tudor Borcea
237 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai tampitilor si cretineilor de belgieni foarte bine spalati pe creieras cu Persil si Silan, cel mai bine e ca sa le bagati acest baromatru in fund la toti imigrantii aia arabi si la cei 10 negrisori mititei care umple toate spitalele voaste Soylent Green, nu de alta, dar se stie ca tocmai astia sunt cei care sunt prieteni foarte buni cu virusul chinezesc, si va poarta voua sambetele !! Ha ha ha 🙂 Bai, cel mai bine e sa ii deportati pe toti invadatorii vostrii de alta culoare decat cea alba undeva pe niste insule mici de pe acolo la voi, ca doar aveti destule, si apoi incepe The Darwin Games !! Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Nazi de Croo Not Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger