AcasăCORONAVIRUSBeatrice Mahler a anunţat de ce s-ar putea închide centrul de vaccinare...

Beatrice Mahler a anunţat de ce s-ar putea închide centrul de vaccinare de la Institutul „Marius Nasta”

marius-nastaBeatrice Mahler a anunţat de ce s-ar putea închide centrul de vaccinare de la Institutul "Marius Nasta"

De parcă veştile legate de pandemie nu erau destul de alarmante, acum a mai venit un anunţ dezastruos. Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, atrage atenția asupra riscului ca centrul de vaccinare din unitate să fie închis.

De ce? Din cauză că personalul poate fi recompensat pentru weekendurile lucrate doar cu zile libere, nu și cu bani, ceea ce pune în pericol fluxul de activitate.

Problema este şi la legislaţie

Nu putem plăti suplimentar personalul din centrul de vaccinare, pentru că suntem spital. Există riscul să închidem acest centru, pentru că noi, pentru personalul care lucrează în zilele de sâmbătă și duminică, trebuie să dăm zile libere în compensare.

Dacă cineva lucrează un weekend trebuie să fie aproape o săptămână liber și nu mai avem personal cu care să asigurăm funcționarea centrului, pentru că nu putem plăti orele suplimentare chiar dacă am vrea acest lucru.

Legislația nu ne permite decât să acordăm zile libere. Este extrem de dificil. Am semnalat această problemă către Ministerul Sănătății. Să sperăm că vor fi demersuri pentru că avem o problemă cu centrul de vaccinare.

Ajungem într-un moment de risc major, să nu putem asigura funcționarea lui. Este un flux care trebuie asigurat și nu poți să îl asiguri dacă n-ai personal care trebuie plătit„, a spus Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler, surprinsă de evoluţia pandemiei

Medicul a mai zis că evoluţia pandemiei de la începutul acestei luni a surprins-o, atât din punctul de vedere al numărului de pacienţi, cât şi în ceea ce priveşte formele de boală, ea arătând că în trei zile secţia COVID de la acest spital s-a umplut cu pacienţi.

Beatrice Mahler a precizat că speră ca de sărbătorile de Paşti situaţia să fie mai relaxată, pentru că „românii au dovedit de fiecare dată, când li s-a cerut să respecte regulile că pot face asta şi au făcut-o într-un mod care poate fi dat exemplu de bune practici„, ea dând ca exemplu faptul că în România nu au fost revolte de stradă din cauza restricţiilor, dar şi mobilizarea pentru vaccinare.

author avatar
Andrei Ștefan
191 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mahleroaica, tu nazista imputita, dormi bine noaptea ? 🙂 Idiota utila ce esti !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger