AcasăCORONAVIRUSBaza de date cu bolnavii și vaccinații Covid din România va ajunge...

Baza de date cu bolnavii și vaccinații Covid din România va ajunge la Big Farma

Platforma Corona Forms, în care au fost înregistrați românii infectați și vaccinați Covid, se va permanentiza și se va extinde, prin includerea tuturor persoanelor infectate cu virusuri respiratorii și nu numai. Datele medicale ale foștilor pacienți vor ajunge la Big Farma, pentru cercetare medicală, susține Ministerul Sănătății. Mai mult, aceste date vor putea fi trimise și către alte companii, în funcție de solicitări.

Corona Forms, baza de date creată în pandemie pentru a-i monitoriza pe românii depistați pozitiv la Covid și pe cei vaccinați împotriva SARS-Cov-2, va fi păstrată pe termen nelimitat, a anunțat Ministerul Sănătății. Și, deoarece cazurile de Covid aproape nu mai există, ministerul a decis să schimbe denumirea platformei, în SEGIS Forms, și să includă în ea toate datele personale și medicale ale românilor infectați cu orice tip de virus respirator sau cu orice boală transmisibilă.

”Având în vedere faptul că, în prezent, numărul cazurilor de Covid- 19 este scăzut, iar prin aplicația Corona Forms numărul cazurilor monitorizate a devenit din ce în ce mai mic, utilizarea acesteia poate fi extinsă și pentru monitorizarea evoluției infecțiilor și cu alți agenți patogeni care pot determina alerte de sănătate publică. Sezonul gripal actual continuă să evolueze în paralel cu pandemia de Covid-19, existând riscul existenței unui număr mare de  infecții respiratorii acute cu un grad mai mare de severitate, astfel încât este necesară o abordare integrată a celor două etiologii în cadrul supravegherii epidemiologice a infecțiilor respiratorii acute”, arată Ministerul Sănătății, într-un proiect de Ordonanță de Urgență. Potrivit acestuia, în perioada de vârf a evoluției infecțiilor respiratorii acute din acest sezon, în săptămâna 16.01.2023 – 22.01.2023, au fost raportate 103.210 cazuri de infecții respiratorii, cu 21,5% mai mult ca în perioada pre pandemică, 4.553 cazuri de gripă clinică la nivel național și 70 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

Cercetare științifică?

În sistemul electronic de gestionare a informațiilor din sănătate SEGIS Forms, dezvoltat și implementat de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, vor fi colectate și prelucrate date statistice, date cu caracter personal, date cu caracter medical și date privind stocurile de medicamente și dispozitive medicale, precum și trasabilitatea acestora, se precizează în proiectul de act normativ. Colectarea datelor se poate efectua în interesul legitim al persoanelor în scopul asigurării  asistenței medicale, cu consimțământul persoanei.

Totodată, datele personale și medicale ale pacienților vor fi înregistrate în SEGIS Forms dacă se consideră că este necesar din motive de interes public în domeniul sănătății publice, cu respectarea strictă a măsurilor adecvate și specifice privind drepturile de acces la acestea în vederea protejării drepturilor și libertăților persoanei vizate, în special a secretului profesional,  sau în scopuri legate de medicina preventivă sau a muncii, de evaluarea capacității de muncă a angajatului, de stabilirea unui diagnostic medical, de furnizarea de asistență medicală sau socială sau a unui tratament medical sau de gestionarea sistemelor și serviciilor de sănătate sau de asistență socială. Colectarea datelor se va face și în scopuri de cercetare științifică, istorică și statistică sau în scopul limitării răspândirii bolilor transmisibile. Dacă persoana care urmează a fi înregistrată în sistemul SEGIS Forms se află în imposibilitate fizică de a-și da consimțământul prelucrării datelor cu caracter personal, iar interesul vital al persoanei este în pericol, prelucrarea datelor în SEGIS Forms se poate efectua fără consimțământul persoanei, potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență.

Datele personale nu pot fi șterse

În înțelesul art.17, alin.(3), lit. c) și d) din Regulamentul (UE) 2016/679, datele cu caracter personal sau medical, pe perioada stocării acestora, nu vor fi șterse la cererea persoanelor vizate, din motive de interes public în domeniul sănătății publice, potrivit proiectului de act normativ. ”În cazul în care operatorul intenționează să prelucreze ulterior datele cu caracter personal într-un alt scop decât cel pentru care acestea au fost colectate, operatorul în cauză este obligat să furnizeze persoanei vizate, înainte de prelucrare, informații privind scopul secundar respectiv și orice alte informații suplimentare relevante pentru persoana vizată. Ministerul Sănătății va comunica fiecărei persoane vizate incidentele de securitate în urma cărora i-au fost divulgate datele cu caracter personal, orice rectificare sau ștergere a datelor cu caracter personal sau restricționare a prelucrării efectuate, precum și destinatarii cărora au fost divulgate datele cu caracter personal, dacă persoana vizată solicită acest lucru”, se mai arată în proiectul Ministerului Sănătății.

3.007 afisari

32 COMENTARII

  • Felicitari! Nu multi sunt constienti de faptul ca toate datele cetatenilor ue sunt centralizate si stocate in izrahell. La fel, nu e nicio coincidenta ca toti managerii bigpharma sunt khazari ashkenazi. Acelasi trib care detine FED-ul si restul bancilor centrale din lume.

  • Rafiala are asa idei. Tatal lui a fost tortionar care a omorat 27 de tarani in 1950 cand era sef de securitate.

 1. Datele personale nu pot fi șterse
  Cf art.17, alin.(3), lit. c) și d) din Regulamentul (UE) 2016/679
  Sa o credeti voi. O sa stergeti toate datele solicitate iar Regulamentul (UE) 2016/679 sa vi-l bagati in c u r. Eu nu am treaba decat cu legile romanesti.

 2. Rofiloooo, propun sa transmiti aceste date prin imprimare pe hartie igienica, sa le faci un bine si o economie la Big nu stiu cum, ca tot esti prieten cu ei…

 3. Așa se procedează în coloniile ce aparțin licuriciului senil se fac statistici pe datele personale ale maimuțelor. Care e problema mâine apar și pe Facebook și Twitter etc.

  • pa partea ailalta
   de „unchiu” s-a ocupat V.Babesh
   cica cu intubare…..

   (am „aninimizat secsu,
   ar putea fi si invers:
   cazurile(!) sint reale,
   in rest)

    • ceausescu in vizita in China:
     -cica romanii nu au mancare?
     -da dar nimeni nu a murit din asta!
     -cica romanii sint tinuti in frig?
     -da dar nimeni nu a murit din asta!
     -da’ cu tzianura atzi intzercat?

     tov. niciolae si mr. nixon vazusera amandoi in ’70 calea,viitorul si sfarshitu: CHINA!

     • Valentine, poate nu stiai ca, inainte de pandemie, cauza prima a deceselor in Romania erau bolile cardiovasculare. In timpul pandemiei, afectiunile cardiace au cazut pe locul doi, dupa infectia cu covid. Acum pandemia a trecut. Ghici cine a revenit pe primul loc?

 4. Mulți dintre cei declarați bolnavi de cocos nu au avut această boala ,au fost înregistrați astfel în mod fals pentru cistigurile cadrelor medicale.Acum se face un alt abuz asupra lor prin trimiterea datelor lor la Big Farma

  • exact,ASA LE TREBUIE!
   -stim caz concret, o assistenta la „infectioase”
   si-a bagat babacii, i-a internat 1-2 saptamani,
   aia nu aveau nimic.

 5. LA PUSCARIE CU CEI CARE AU PUS LA DISPOZITIA BIG PHARMA BAZA DE DATE A PACIENTILOR !,DE CAND AU AJUNS ROMANII POLIGONUL EXPERIMENTAL AL EXCROCILOR DIN BIG PHARMA ?.
  AVOCATUL POPORULUI DOARME ?,PROCURORUL GENERAL AL ROMANIEI DOARME ?,E CAREVA CARE MAI APARA ACEST POPOR ?.
  ADORMITULUI DIN COTROCENI II PASA DE ACEST POPOR ?

 6. Odrasla blestematá a securistului tortionar,isi face in continuaré de cap!
  Sluga omsului infiereazá vaxenatii ca pe animale!
  Asta e colonia Romania!

 7. Ce bine ca nici nu m-am vaccinat și nici nu am avut guvid. La fel ca la gripa vieții porcina am știut ca trebuie sa ma tin departe de spitale și clinici.
  Toți cei care au contribuit la mascarada asta sunt vinovati. Oamenii nu au consimțit nici sa fie experiment – serurile erau oficial in faza 3 de testare, nici sa fie înregistrați, monitorizați.
  Nuninteleg cât de tare au reușit sa condiționeze și sa spele pe cap omenirea cât sa nu vadă negru pe alb ca este ceva super putred când ai la un loc: nu este obligatoriu dar dacă nu faci ți se taie drepturile. Este garantat de stat ca este bun (prin vuvuzele și guvernanți pe viu grai și declarații, prin medici dar cu girul statului care a plătit campaniile) dar trebuie sa semnezi ca este pe răspunderea ta. Samd.
  Ei au nevoie sa facă studii și sa tragă concluzii: ce tip de vax/ ce tip de infectare / la cât timp după cazare și așa mai departe.
  Ce nu înțeleg este de ce oamenii afectați nu cer socoteala. Sunt gata sa ma alătur cauzei lor, dar sa ii văd ca fac și ei ceva, nu sa le ducem tot noi aia discriminării și bătălia asta

   • Excelent comentariu! Pentru ca te da de gol! Asa-i ca te credeai destept dar realitatea iti demonstreaza ca una/unul care (sigur)) stie sa faca mamaliga te-a depasit ? Hai cu Imnul tarii, poate te ajuta…

 8. In Martie 2020 a avut loc pentru prima data in Istorie o Lovitura Globala de Stat in care toate Guvernele , cu trei exceptii care confirma regula, au capitulat cu abjecta lasitate in fata unui birou obscur de la Geneva in Elvetia numit O.M.S.!Cele trei Guverne Nationale care s-au opus Diktatului dela Geneva au fost: Brazilia sub conducerea Presedintelui Jair Mesias Bolsonaro, Bielorusia condusa de Alexandr Lukashenko si Nicaragua sub conducerea lui Daniel Ortega Saavedra. Pe linga acestea, citeva Guverne locale din S.U.A., intre care Idaho si Dakota de Sud, au refuzat si ele cu indignare Diktatul Sanitaro-Militar. Acest Presedinte din Nicaragua, Daniel Ortega Saavedra este, in mod uluitor, aceeasi persoana de care auzeam la Telejurnal inainte de 1990! Cariera acestui politician din America Centrala este intr-adevar remarcabila.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Peste 120 de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii. Anunțul Termoenergetica

O veste cum nu se poate mai proastă, la început de săptămână, pentru locuitorii a peste 120 de blocuri din Capitală. Deși afară e...

Chiar şi ministrul Agriculturii recunoaşte că România e groapă de gunoi: „Intră lactate care n-au văzut laptele”. Inutil, tot nu face nimic

Afirmaţie şocantă de la ministrul Agriculturii, Florin Barbu. A spus că, în România, intră produse din lapte care nu sunt produse, de fapt, din...