Campania de vaccinare anti-COVID începe azi, 27 decembrie, în România. Totul se va întâmpla de la ora 09.00. Vaccinul va fi administrat în două spitale din Bucureşti şi în alte opt spitale din ţară, dar şi în mai multe state europene.
Cine va fi prima persoană vaccinată?
Prima persoană vaccinată în România ar urma să fie un cadru medical de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală. Aşadar, autoritățile sunt gata să înceapă campania de vaccinare menită să pună capăt pandemiei care ne-a schimbat viețile și a bulversat întreaga lume.
Specialiştii speră ca vaccinarea să decurgă fără probleme şi suficient de mulţi români să aleagă să se vaccineze, astfel încât până la vară să scăpăm de mască, de distanţare şi mai ales de teama de a-i infecta pe cei dragi.
Cât timp de protejează vaccinul anti-COVD?
„Legat de durata nivelului de protecţie al răspunsului imun post vaccinare, nu este în momentul de faţă un răspuns ferm din punct de vedere medical şi ştiinţific, se estimează în schimb pe baza datelor medicale că acest tip de răspuns imun va fi de durată, categoric va fi de o durată mai mare decât răspunsul imun după boala naturală„, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă.
Ce trebuie să ştie românii care refuză să se vaccineze?
„Din punctul nostru de vedere în momentul de faţă sunt foarte puţine contraindicaţii legate de vaccinare ori din acest punct de vedere cred că doar comunicarea şi informarea sunt cele potrivite, sunt căile potrivite prin care fiecare persoană poate să ia decizia cea mai bună care să-i asigure protejarea sănătăţii„, a mai zis medicul Valeriu Gheorghiţă.
Cîţu: „Vaccinarea e gratuită, dar nu obligatorie”
„Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie. E un moment important, îl aşteptam de un an de zile, de când am aflat de aceasta pandemie„, a declarat Florin Cîţu, premierul României.
România va primi 10 milioane de doze de vaccin Pfizer. Următoarea tranșă de 150.000 va ajunge în ţară pe 28 decembrie. Totodată, anul viitor vor sosi şi vaccinurile produse de alte companii.
Se testează pe o asistentă vaccinul!
Primi trebuiau să fie Cercel, Rafila, Citu, Guvernul si Presedintele.
Este ca în evul mediu cu degustatori feudalilor.Degustatori mincau primi
ca Seful sa fie sigur ca nu este otrăvit.
Tradiția se respectă!!!!!