AcasăCORONAVIRUSAvertismentul medicului Virgil Musta: „Îmi este frică că vom ajunge în situația...

Avertismentul medicului Virgil Musta: „Îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”

Avertismentul medicului Virgil Musta la 5 luni de la confirmarea primului caz de coronavirus în Timiș: „Îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”Avertismentul medicului Virgil Musta la 5 luni de la confirmarea primului caz de coronavirus în Timiș: „Îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”

Medicul Virgil Musta susține că este îngrijorat de evoluția pandemiei de coronavirus în țara noastră. Specialistul de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara susține că în spitalele din Timiș se apropie de capacitatea maximă, iar secțiile ATI sunt pline.

Virgil Musta se arată îngrijorat de evoluția pandemiei de coronavirus în țara noastră, situația în care reamintește de ceea ce s-a întâmplat în Italia, când sistemul medical nu a mai putut face față numărului mare de infectări și pacienți.

Virgil Musta, la cinci luni de la confirmarea primului caz de coronavirus: În curând nu vom mai avea locuri în spitalele din Timiș

„Dacă acum cinci luni am fost speriați pentru că aveam foarte multe necunoscute legate de boală, dar măsurile luate au fost foarte eficiente și s-a ținut pandemia sub control, acum, la cinci luni, o parte din populație nu mai dorește să respecte regulile pentru a putea ține pandemia sub control. După o perioadă în care toată lumea spera că încetul cu încetul numărul de cazuri se va stinge în România, numărul a crescut. În Timiș, spitalul (locurile dedicate pacienților cu Covid la Spitalul Victor Babeș – n.r.) este plin, au intrat în acțiune spitalele suport, CFR, Dermatologie, Militar (la stadionul CFR), se pare că în curând nu vom mai avea locuri în aceste spitale. Secția de Terapie Intensivă este plină. Aceste lucruri creează o situație gravă”, declară dr. Virgil Musta, potrivit tion.ro.

Acesta că metoda prin care numărul de cazuri nu va continua să crească este doar impunerea unor măsuri eficiente. De asemenea, medicul reamintește de situația din Italia unde sistemul medical a fost copleșit de numărul mare de infectări.

„Îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”

„A fost o perioadă dificilă, e un fel de refulare a oamenilor, sunt foarte mulți influențați de aceste teorii conspiraționiste, care nu fac decât rău. Soluția este să devenim din nou responsabili, să fim solidari unii cu alții. Din păcate, și societatea este divizată în două Românii – într-o Românie responsabilă, unii suferă prin spitale, și cealaltă care se distrează. Dacă acum se vor lua măsuri foarte eficiente, încă două săptămâni vom fi în pantă ascendentă. Atunci, în februarie, la început, îmi era frică că vom ajunge în situația Italiei, dar în momentul în care am ținut sub control pandemia am avut speranță, am fost foarte mândru de concetățenii mei, care au înțeles că se pot feri de această boală. Acum sunt din nou îngrijorat de ceea ce se întâmplă și îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei”, a mai afirmat doctorul Virgil Musta

author avatar
Alexandru Tîrcavu
124 afisari

6 COMENTARII

  1. Dle doctor, fă-ți meseria și lasă dictatura medicală…nu mai panicați lumea,oare așa se întâmplă și-n Europa civilizată!?… în primul rând nu ai voie să declari așa ceva…e caz penal… nicăieri în lumea doctorul nu iese pe sticlă și sperie lumea că nu mai sunt locuri în spitale…tu fă-ți treaba ,nu ești angajat la guvern sau la cimitir…da de ce nu zici ma-ta cum dracu’ colegii de-ai tăi se infectează pe capete???…ce sunt analfabeti ??…sau măturători???… nu-i treaba ta sa faci apelul la catalog…. stați dracului in spitale și tratați pacienții… dacă nu vă convine dați- vă demisia și gata… oricum majoritatea dintre cadrele medicale sunt analfabeți funcționali medicali…făcuți la apelul de seară…numai șpagă,curve,vile, mașini… program de lucru două ore pe zi…. asta-i sistemul medical românesc colmatat …

  2. musta ăsta cică nu mai au loc in spitale!!! Da de ce?? PENTRU CĂ INTERNEAZA CU JAPCA OAMENI CARE NU TREBUIE INTERNATI! ȘI ANUME ASIMPTOMATICI!! Nicăieri pe TERRA NU AU FOST OAMENI INTERNAȚI CU JAPCA CA IN ROMÂNIA,NICI LA Kim Jong Un KOREEA DE NORD, nici în China! Așa ca duceți-vă pe pustie medicii p_LLi ! Cum zic PARAZIȚII? Ce-mi dorești tu mie,sa-ți dea Dumnezeu ție!

  3. De unde naiba a aparut si mustafa asta, ca nu ne slabeste cu prostiile lui. Fa-ti nene treaba sau du-te si lasa-ne

  4. Domnule dr. Virgil.
    Daca un corp uman este supus unui electrosoc de 220 V timp de 1 min el moare prin necrozie la degete si stop cardiac, iar daca e fulgerat(gresit trasnit) la o intensitate de 100.000 de volti, corpul defunct e atat de prajit ca i se vede albul oaselor.
    Dupa acest intro vreau sa va intreb la cati volti moare virusul covid daca el masoara doar 5 microni si daca nu se pot face electrosocuri salvatoare asemanatoare cu cele pt schizoizi sau cu pistoalele cu electricitate folosite de politie, evident la o imtesitate mult mai mica.
    Daca stii la ce intensitate moare virusul atunci il omori in corp instant ca un fulger.
    Multumesc.

  5. Un pistol medical cu electrosoc odata la 14 zile cu un cartus electric imdreptat in tampla si pac, am ucide preventiv virusul fara sa ne mai doara atat de tare in cur .

  6. In America oamenii isi pun o țâr de hipoclor in citronada si hatz… Da pe gat la omulet de curatat suprafata .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger