AcasăCORONAVIRUSAvertismentul medicului Monica Pop în privința uneia dintre contraindicațiile vaccinului anti-Covid: ”Oamenii...

Avertismentul medicului Monica Pop în privința uneia dintre contraindicațiile vaccinului anti-Covid: ”Oamenii trebuie să știe!” – VIDEO

Avertismentul medicului Monica Pop în privința uneia dintre contraindicațiile vaccinului anti-Covid: ”Oamenii trebuie să știe!” - VIDEO (foto: replicaonline.ro)

Medicul Monica Pop a reacționat pe tema unor declarații pe care le-a făcut, recent, secretarul de stat Raed Afarat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Care a arătat cu degetul în direcția unor influenceri care vorbesc ”împotriva” vaccinului anti-Covid.

”Eu nu pot să înțeleg de ce autoritățile nu țin cont de aceste proteste și nu se întreabă de ce oamenii fac așa. Am auzit un discurs, dacă se poate spune așa, al domnului doctor Arafat care să nu uite că este de altă specialitate și el spune despre noi şi totuși vorbește că este medic și are tot dreptul dar și noi îl avem”, a declarat cunoscuta doctoriță, luni seară, la Antena 3.

Monica Pop a pus accent pe ceea ce consideră a fi insuficienta comunicare pe tema vaccinării anti-Covid, când vine vorba despre efectele secundare. ”A fost întrebat de ce vaccinarea pare a fi un eșec și a spus pentru că sunt câțiva care sunt anti-vaccinişti, ceea ce nici măcar nu este adevărat, și că au influențat populația. (…) Suntem foarte departe de a cunoaște cu adevărat numărul de persoane care au avut efecte secundare și unele dintre ele foarte severe și nu ni se spune și asta este un lucru rău. Oamenii trebuie să știe!”, a afirmat medicul.

Pop: Una dintre contraindicații este hipertensiune arterială

Mai mult, Monica Pop s-a oprit asupra unui subiect de interes pentru opinia publică, mai ales în contextul în care în ultima perioadă s-a constatat o scădere a interesului românilor pentru vaccinare, iar autoritățile caută să îi convingă pe cei care încă nu au mers să se lase vaccinați împotriva COVID-19 să facă acest lucru, în contextul în care se vorbește intens despre un val patru al pandemiei.

Nimeni nu a publicat până acuma lista contraindicațiilor acestui vaccin. Am citit această listă în urmă cu două zile. Lista există, este chiar făcută de cei de la Pfizer şi acolo scrie foarte bine.

Printre altele mi s-a părut chiar de-a dreptul de necrezut. De exemplu una dintre contraindicații este hipertensiune arterială”, a mai declarat Monica Pop, la postul TV amintit.

Arafat: Sunt oameni care sunt influențați de acest lucru

Întrebat, zilele trecute, într-o conferință de presă la sediul Guvernului, referitor la faptul că populația nu reacționează la mesajele venite din partea guvernului de a se vaccina, secretarul de stat a vorbit despre influenceri.

Suntem două țări care avem procente mai mici, noi și Bulgaria. Acum sunt multe cauze, poate, pentru care populația nu a venit la vaccinare în numărul care era așteptat. Am avut o creștere foarte mare la început, după care am văzut că populația a început să fie mai reticentă în a merge la vaccinare. Poate pentru că unii au văzut că numărul a scăzut, acum o să vadă că numărul crește, din păcate. Poate că o să-şi schimbe părerea și o să vină la vaccinare. Deci, aici factorii care duc la asta sunt multipli, nu este un singur factor, nu este o singură chestie.

Nu pot să spun că a eșuat unul sau a eșuat altul. Aici sunt foarte mulți factori care duc la comportamentul populațional, inclusiv ce transmit unii, ce transmit alții, influencerii, persoanele care vorbesc toată ziua, seara și dimineața, împotriva vaccinului, care vin cu fake news-uri și le răspândesc. Sunt oameni care sunt influențați de acest lucru.

Rolul nostru este să încercăm cât mai mult să le explicăm care este beneficiul pentru ei și care este de fapt realitatea științifică și care este realitatea închipuită de către unii și alții, care e indusă prin anumite comentarii care nu sunt bazate pe știință”, a declarat Raed Afarat pe 28 iulie.

author avatar
Andrei Coman