AcasăCORONAVIRUSAvertismentul managerului de la ”Marius Nasta”: ”Putem să ne așteptăm la o...

Avertismentul managerului de la ”Marius Nasta”: ”Putem să ne așteptăm la o explozie de cazuri!” Explicațiile medicului

Beatrice Mahler (sursa foto: ebihoreanul.ro)

Pe fondul anunțatei relaxări a unor restricții în Capitală – mai exact a posibilității reluării activității în restaurante, teatre și cinematografe – un medic aflat în prima linie în lupta contra noului coronavirus atrage atenția asupra faptului că sunt persoane, cu simptome, care aleg să se izoleze acasă, fără să se mai testeze.

”Mă îngrijorează un aspect. (…) În acest moment persoanele care se prezintă la Institutul Marius Nasta pentru a fi testate sunt foarte puține. Oamenii nici măcar nu mai vin pentru test când sunt simptomatici, oamenii stau acasă simptomatici şi ajung să fie testați doar în momentul în care au insuficiență respiratorie manifestă și pe care ei o resimt ca şi stare de boală avansată. Știu sigur că sunt persoane care stau la domiciliu, cu simptomatologie de infecție SARS CoV-2, și nu solicită testare pentru că ei oricum știu deja ce diagnostic au”, a susținut Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”, la Digi24.

Mahler: Cel mai important motiv este stigma

Medicul are și o explicație pentru această situație – stigma și felul în care reacționează unii oameni când află că persoane din preajma lor au noul coronavirus. ”Din punctul meu de vedere, cel mai important motiv este stigma pentru că în momentul în care ai SARS CoV-2, și o spun asta din povestea colegilor mei care au trecut prin această boală, stigma cu care i-au tratat vecinii şi prietenii a fost extrem de impactantă pe viața lor şi pe trauma pe care au resimțit-o (…). Și atunci preferă să se retragă, să treacă prin boală singuri, după aceea să iasă fără ca lumea din jur să ştie că ei au fost bolnavi”, a afirmat Mahler.

În acest context, managerul Institutului ”Marius Nasta” a explicat ce risc poate apărea. ”Există riscul, nefiind declanșată ancheta epidemiologică, ca o parte din prietenii şi cunoscuții lor care nu sunt informați să fie bolnavi şi să nu știe de unde s-au îmbolnăvit. Și atunci (…) putem să ne așțeptăm la o explozie de cazuri în viitor care să nu știm de unde vine și ce să facem cu ea”, a precizat Beatrice Mahler.

239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger