AcasăCORONAVIRUSAvertismentul INSP care ne poate salva viața. Persoanele asimptomatice pot transmite virusul....

Avertismentul INSP care ne poate salva viața. Persoanele asimptomatice pot transmite virusul. Ce este de făcut?

Acoperirea feței poate contribui la combaterea coronavirusului, dar uneori purtarea măștii de protecție nu împiedică răspândirea noului coronavirus.

Institutul Național de Sănătate Publică a publicat un document în care sunt prezentate diferite situații în care poate fi transmis noul coronavirus de persoanele infectate asimptomatice. Astfel, documentul prezintă mai câteva scenarii în care riscul transmiterii virusului este scăzut, mediu sau ridicat.

Masca ne poate salva dacă suntem responsabili

Pe măsură ce restricțiile impuse de guvern au început să se relaxeze, măștile le-au oferit oamenilor o modalitate simplă de a reveni, în mod responsabil, la o oarecare normalitate.

Mai multe studii au găsit o legătură între utilizarea măștii și o rată mai mică de răspândire a virusului, iar asta a dus la mutarea accentului de pe distanțarea socială la purtarea măștii.

Potrivit INSP, un risc ridicat de transmitere a virusului Sars-Cov-2 de la persoanele infectate asimptomatice există atunci când contactul este de lungă durată, fără mască, într-un spațiu aglomerat.

risc transmitere coronavirus

Potrivit INSP, ne putem infecta cu noul coronavirus în cazul în care contactul este de lungă durată iar aerisirea este inadecvată.

Atunci când purtăm mască, spațiul nu este aglomerat, iar încăperea este bine aerisită există șanse mici să ne infectăm.

Așadar, riscul de transmitere depinde și de perioada de contact cu o persoană infectată, crescând pe măsură ce durata de expunere crește.

author avatar
Eli Dan Davidescu
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger