AcasăCORONAVIRUSAvertismentul doctorului Musta în privința situației COVID: ”S-ar putea să ai nevoie...

Avertismentul doctorului Musta în privința situației COVID: ”S-ar putea să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde”

Avertismentul doctorului Musta în privința situației COVID: ”S-ar putea să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde” (sursa foto: glasul-hd.ro)

După ce în România s-a depășit, timp de patru zile consecutiv, pragul de 2.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, unul dintre medicii aflați în linia 1 în lupta contra COVID transmite un avertisment tranșant.

În așteptarea celor mai recente cifre venite de la Grupul de Comunicare Strategică, mai exact a bilanțului de duminică, 4 octombrie, aflăm că doctorul Virgil Musta, sef secție Boli Infecțioase din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara, pune mare accent pe responsabilitate.

”Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu”, transmite doctorul Musta, citat pe pagina oficială de Facebook a Spitalului Victor Babeș Timișoara.

”Terapia Intensivă este plină”

Mai mult, specialistul subliniază că ”Terapia Intensivă este plină”. ”Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat. Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”, avertizează medicul Musta, de la Timișoara.

Vă amintim că în cursul zilei de sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică anunța că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.064 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Și că până la data de 3 octombrie în România au fost confirmate 134.065 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 107.058 de pacienți au fost declarați vindecați. Tot sâmbătă s-a anunțat că 583 de persoane din rândul celor infectate cu noul coronavirus sunt internate la ATI.

84 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce spune domnul doctor, este grav, asa de bine au gestionat pandemia, limberalii nostrii, incat sistemul medical este la un prag de colaps, de fapt s-au spalat pe maini, au transferat totul consiliilor locale, noi cu gandul la mare, ;a distractie, la beutura, asa au procedat alesii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger