AcasăCORONAVIRUSAvertisment: Testarea obligatorie din bani proprii va fi extinsă la întreaga populație

Avertisment: Testarea obligatorie din bani proprii va fi extinsă la întreaga populație

Represaliile împotriva nevaccinaților se vor îndrepta și împotriva populației

Federația Solidaritatea Sanitară atrage atenția că abuzul testării la 3 zile din bani proprii va fi extins de la cadrele medicale la întreaga populație. Sindicaliștii din Sănătate au criticat extrem de dur faptul că nu sunt luate în considerare testele de anticorpi, care dovedesc imunitatea celor care au trecut prin Covid.

Obligativitatea testării din trei în trei zile a personalului medical nevaccinat din bani proprii este considerat un abuz de către sindicaliștii din Sănătate. Totodată, aceștia avertizează asupra riscului acestui demers, dat fiind faptul că riscul de infectare cu SARS-CoV-2 și de transmitere a acestuia survine în cazul tuturor cetățenilor, iar următorul pas logic în continuarea acestei abordări a INSP îl constituie instituirea acestei obligații pentru toți cetățenii.

Într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, Federația Solidaritatea Sanitară a solicitat tuturor instituțiilor statului să înceteze abuzurile asupra lucrătorilor din sănătate care au dobândit imunitate în urma infectării cu SARS-CoV-2, dovedită de existența anticorpilor. ”Conform definiției dată de art. 3 pct. 6 al Regulamentului (UE) 2021/953, <<test de anticorpi>> înseamnă un test de laborator care urmărește să detecteze dacă o persoană a dezvoltat anticorpi împotriva SARS-CoV-2, ceea ce indică că titularul a fost expus la SARS-CoV-2 și a dezvoltat anticorpi, indiferent dacă persoana respectivă a fost sau nu simptomatică. Chiar dacă testul anticorpi nu a fost încă introdus în certificatul digital la nivelul întregii U.E., România are obligația morală de a recunoaște această formă de dovedire a existenței imunității în cazul lucrătorilor din sănătate. Pentru perspectiva de ansamblu este relevant faptul că unele state membre ale U.E. acceptă deja testele de anticorpi în dovedirea existenței imunității chiar și pentru cetățenii străini, cel mai cunoscut exemplu fiind cazul Austriei”, se arată într-un comunicat al Federației Solidaritatea Sanitară.

O afacere de 25 milioane de euro pe lună

Sindicaliștii din Sănătate arată că, la un număr de circa 10 teste antigen per salariat în fiecare lună, numărul total de teste va ajunge la 1.250.000. Luând în considerare un preț de 60 lei/test (atestat) ajungem la un total de 75.000.000 lei/lună, adică 15.000.000 euro/lună. La un număr minim de 4 teste RT PCR per fiecare salariat în fiecare lună rezultă cel puțin 500.000 de teste RT PCR. La un cost de 250 lei/test rezultatul final indică 125.000.000 lei/lună, adică 25.000.000 euro/lună.”Faptul că cifra de afaceri potențială generată de o astfel de măsură pornește de la minim 15 mil. euro pe lună și poate ajunge la 25 mil. euro lunar nu este lipsit de relevanță în analiza acestei decizii politice”, susține Federația Solidaritatea Sanitară. Conducerea federației mai subliniază faptul că autoritățile confundă mijloacele cu scopurile, având în vedere că principalul scop al acestei categorii de demersuri epidemiologice îl constituie obținerea imunității împotriva SARS-CoV-2, vaccinarea fiind unul dintre mijloacele de atingere a acestui scop. ”Cu alte cuvinte, vaccinarea trebuie utilizată pentru a obține imunitatea atunci când aceasta lipsește, nu pentru a înlătura dubiile autorităților sau a utiliza cu orice preț vaccinurile deja achiziționate. Atunci când lucrătorii din sănătate care au deja imunitate ajung să fie obligați de facto la a se vaccina, cum se întâmplă prin aceste măsuri anunțate de autorități, costurile derivate din limitele cunoașterii și riscurile aferente lor sunt plasate în sarcina lucrătorilor din sănătate aflați în aceste situații”, precizează Federația Solidaritatea Sanitară.

Infectarea dă imunitate

A lua în considerare doar existența unui test pozitiv SARS-CoV-2 în istoric ca dovadă a existenței imunității  dobândită prin infectare este o eroare, susțin sindicaliștii. ”Unii lucrători din sănătate nu au fost testați RT PCR în timpul pandemiei din lipsa testelor necesare, absența testelor pozitive în cazul celor trecuți printr-un episod de infectare nefiindu-le imputabilă. Alți profesioniști au făcut forme asimptomatice ale infecției, nefiind identificată necesitatea testării. Existența imunității dobândită în baza infecției, respectiv trecerea printr-un episod de infectare SARS-CoV-2 poate fi dovedită în egală măsură cu existența anticorpilor”, se mai arată în comunicatul Federației Solidaritatea Sanitară.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.170 afisari

10 COMENTARII

  1. Nu este constitutional sa obligi o persoana la testari medicale.Daca insa sunt obligatii de serviciu ar trebui modificata legea iar testarea sa fie suportata de angajator.

  2. Felcerii astia criminali isi merita pe deplin soarta !
    Sint autori sau/si complici la crima !!!
    CRIMINALI !!!

    • “Felcerii ăștia”care trebuiesc testați la 3 zile , sunt tocmai cei ce nu sunt părtași la crima!!!

  3. Niste slugi, fara sânge in carici. Ar trebui spus stop, greva generală, ia veniți voi politicienii Lu peste prăjit si tratati bolnavii. Sau demisia in bloc. Ca locuri la privat găsesc. Ca atunci iese lumea in strada si ii pârlește in portbagaj pe usr isti si pe hastaghisti. La fel trebuie facut si de către judecători, închise instanțele si judecați voi politicienii. Dar din păcate romanul nu are sânge in instalație si prefera poziția Ghiocelul. Nu înțelege ca odata capul plecat, sabia il va tăia ca merita

  4. Repet un mesaj care a fost sters de o frunte ingusta.
    N- am remarcat ca un tovarăș școlit la școala pumnului în gură a șters cele câteva cuvinte pe care le-am postat. Ati evoluat mult din 1944 pana acum. Ștergeti și tăceti. Nici o vizită. Câteva cuvinte intr-un dosar de cadre?

    Mulți propagandisti se pot aduna la un loc cu un biet articol amărât. De ce nu faceti bre ședința in spațiile guvernului sau ale partidelor trădătoare din care faceți parte si veniți sa poluati atmosfera pe net?
    Nici macar nu ati remarcat ca tovarășii voștri au adăugat o condiție după ce au constatat ca sunt si imbecili nu numai hoți, escroci si trădători.
    _____Acest scenariu intra in vigoare la o rata de infectare de 1.5 la mie___, bineînțeles daca personalul medical nu vă goneste cu șuturi in spate in țările care va plătesc.
    Pentru liniștea voastră sufletească, rata de infectare in București de exemplu este astazi, de 0.03 la mie

  5. Nimeni nu o sa mai ramana cica sa lucreze, adica sa omoare naivii care inca mai merg pe la auschwitz-urile din Bukale, pe care criminalii in alb impropriu le numesc spitale, astea sunt vise, sa dai in fiecare luna macar 1.000 de lei pe niste teste manarite, ca o sa le faca ei sa iasa cum trebuie !! 🙂 Nimeni nu mai are nevoie de spitale, deja se ascute lupta de clasa si mai ales de casta 🙂 asa ca atentie, tovarasi din casta sefimii bugetarimii de lux, ca sunt cam sanse mari ca sa va cam alerge tovarasii din clasele mai joase din asa-numita societate care nu mai exista !! 🙂 Bai Matule, ai mai facut ceva alergari la 400 de metrii garduri ? 🙂 Vezi ca sigur o sa ai nevoie, stii cum se spune, e mai bine sa le ai la tine si sa nu trebuiasca, decat sa te prinda astia si sa iti faca felul !! Cand incepe nebunia adevarata, adica razboiul civil peste tot in lume, nimeni nu stie cand si cu ce consecinte se va opri !! Bai, ne kakam cu totii pe asa-zisul sistem al vostru medical inexistent, scapa cine si care poate, si aia e, bai ordinarilor de 5 lei !! 🙂 Covid Macht Frei, cobailor vaxinati in cap, curand veti vedea ce inseamna Iadul pe Pamant, multi dintre voi o sa va sinucideti zilnic cu miile, tampitilor de sclaveti !! 🙂

  6. Astia viseaza….nu se mai satura de bani.
    LUMEA nu mai crede in plan.demia asta nici in MASCA nici in testele astea Nule si dupa cum se vede pe statistica vaxxinarea a cam dat kix in Ro.Natia nu e proasta…doar se preface.
    Mult mai prosti sunt in Vest.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger