Cauta

Avertisment sumbru: Coronavirusul circulă mai rapid decât în primăvară

covid-19

Avertisment sumbru: Coronavirusul circulă mai rapid decât în primăvară / foto: CTV News

Coronavirusul se răspândeşte mai rapid în prezent decât în primăvară, în faza iniţială a pandemiei, a afirmat vineri un consilier ştiinţific al guvernului francez, emiţând unul din cele mai puternice avertismente de până acum cu privire la amploarea valului care a cuprins Europa.

„Virusul circulă mai rapid … Resurgenţa pandemiei a început în august”, a declarat epidemiologul Arnaud Fontanet, atenţionând că lupta împotriva acesteia va fi maraton. Potrivit lui Fontanet, autorităţile franceze reuşiseră să aducă sub control virusul spre sfârşitul lunii iunie, dar menţinerea unui număr mic de spitalizări până la finele lui august a creat un fals sentiment de securitate, chiar dacă se înregistra deja o creştere a cazurilor de infectare.

„Şi apoi a venit o săptămână rece în septembrie şi toţi indicatorii au luat-o în direcţia greşită în toată Europa. Virusul se răspândeşte mai bine pe vreme rece pentru că noi trăim mai mult înăuntru”, a explicat specialistul. Sistemul de sănătate din Franța este din nou sub presiune, chiar dacă medicii spun că șederea medie a pacientului cu COVID în terapie intensivă este de două ori mai scurtă decât în ​​primăvară, pe măsură ce medicii învață cum să abordeze mai bine boala.

„Este posibil ca al doilea val să fie mai rău decât primul”, a avertizat Martin Hirsch, șeful spitalelor publice din Paris, la radio RTL. „Nimeni nu poate spune când va veni vârful.”

Franța, a doua țară europeană care depășește 1 milion de cazuri

După toate probabilităţile, Franţa va depăşi vineri un milion de cazuri de infectare cu coronavirus, devenind a doua ţară europeană în această situaţie, după Spania, transmite Reuters. Franța a raportat 41.622 de noi cazuri COVID-19 joi, un nou record zilnic, și va trece peste 1.000.000 de rezultate cumulate vineri – o etapă sumbră pentru guvern, în timp ce acesta și alte capitale europene luptă pentru a-și menține economiile deschise.

După un vârf de 32.292 de spitalizări la 14 aprilie, când Franţa se afla într-unul din cele mai stricte lockdown-uri din Europa, numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19 a scăzut la un minim de 4.530 la 29 august, pentru a ajunge acum la 14.032, cu creşteri de peste 700 în ultimele patru zile.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version