AcasăCORONAVIRUSAvertisment privind pacienții cu alte boli decât COVID. Medic ATI: ”Vom ajunge...

Avertisment privind pacienții cu alte boli decât COVID. Medic ATI: ”Vom ajunge la o criză umanitară”

Numărul de cazuri noi de infectări cu COVID-19, la nivel național, iscă îngrijorare în rândul specialiștilor și al opiniei publice deopotrivă. Se vorbește constant în ultima perioadă despre cazurile pacienților aflați la Terapie Intensivă, despre eventuale noi restricții pe care se gândesc să le ia autoritățile, dar și despre ce ar putea urma în perioada imediat următoare, nemaivorbind de faptul că se apropie tot mai mult alegerile parlamentare, dar și Sărbătorile de iarnă.

Un medic ATI de la Spitalul Floreasca pune accent pe faptul că e nevoie de măsuri tranșante, pentru a evita o accelerare a epidemiei, mai ales că sunt pacienți și cu alte tipuri de boli care au nevoie de tratament în spitale. ”Dacă nu vom implementa măsuri ferme, epidemia va accelera. Cu cât vom avea mai mulți pacienți pozitivi, cu atât viteza de transmitere va crește. Când numărul de persoane infectate este peste 8.000 cum a fost ieri (miercuri-n.n), o parte din ei va determina creșterea numărului de bolnavi care vor ajunge la terapie intensivă. La 9000 cazuri, în două – trei săptămâni vom avea 300 – 400 de oameni care vor avea nevoie de terapie intensivă, vor veni deodată în număr mult mai mare decât al celor cu alte boli. Un pacient cu coronavirus necesită tratament de 3 – 4 săptămâni în terapie intensivă. Se va crea un dezechilibru foarte mare între pacienții cu coronavirus și cei cu alte boli”, a precizat medicul Radu Țincu, la un postul TV de știri, citat de digi24.ro.

Doctorul de la Floreasca atrage atenția că în lipsa unor măsuri care se pot dovedi a nu fi tocmai populare, există riscul să se piară controlul asupra situației. ”Dintr-o criză sanitară vom ajunge la o criza umanitară, în care oamenii nu vor mai avea loc în spital”, e de părere medicul Țincu.

Peste 8.600 de cazuri noi raportate miercuri în România

Declarațiile doctorului care lucrează la ATI vin în contextul în care Grupul de Comunicare Strategică anunțase, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), la nivel național. De asemenea, cifrele oficiale arată că până la data de 4 noiembrie în România au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 186.260 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, GCS a anunțat că în intervalul 03.11.2020 (10:00) – 04.11.2020 (10:00) au fost raportate 146 decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Și că în unitățile sanitare de profil sunt 1.001 persoane internate cu COVID-19 la Terapie Intensivă – ATI.

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

Cine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024 (VIDEO)

Elveţia a câştigat finala Eurovision 2024, prin reprezentantul ei Nemo. Cântăreţul a venit cu piesa „The Code”, un cântec foarte personal despre a fi...

Horoscop – duminică, 12 mai 2024. Vreţi să împăcaţi pe toată lumea, dar cu cineva tot veţi intra în conflict!

Conform astrogramelor realizate de astrologi pentru horoscopul de duminică, 12 mai 2024, nativii trebuie să ofere o mai mare grijă pe "casa comunicării".Tot mai...
proger