AcasăCORONAVIRUSAvertisment în privința incidenței cazurilor de COVID-19. RO Vaccinare: ”Rata de infectare...

Avertisment în privința incidenței cazurilor de COVID-19. RO Vaccinare: ”Rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene!”

Avertisment în privința incidenței cazurilor de COVID-19. RO Vaccinare: ”Rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene!” (sursa foto: Facebook)

În condițiile în care în ultima perioadă se vorbește tot mai des despre un val patru al pandemiei de COVID-19, un mesaj de ultimă oră venit din direcția autorităților române menționează că ”rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene”.

Anunțul a fost postat pe pagina oficială de Facebook a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, RO Vaccinare.

”Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidența cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepții fiind în Rusia, Portugalia și UK”, se precizează în mesajul transmis în dimineața zilei de miercuri, 21 iulie. De asemenea, se anunță faptul că ”în momentul actual, Europa este în creștere a incidenței, majoritatea țărilor fiind în creștere cu până la 200%”.

Totodată, sunt prezentate și o serie de grafice, cu date comparative considerate a fi relevante în acest context:

Mai mult, se transmite faptul că ”vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, cu mențiunea că ”prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces”.

Cele mai recente date din raportarea GCS

Cele mai recente date oficiale, făcute publice în cadrul raportării zilnice transmise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), marți, 20 iulie, indicau faptul că în ultimele 24 de ore fuseseră înregistrate 95 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Și că până la data de 20 iulie, pe teritoriul României ”au fost confirmate 1.081.773 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)”, iar 1.046.881 de pacienți au fost declarați vindecați.

În raportarea din 19 iulie fuseseră anunțate 46 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Ce anunțase șeful CNCAV, de la sediul Guvernului

La rândul său, doctorul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID19, anunțase, marți, 20 iulie, într-o conferință de presă susținută de la Palatul Victoria, date cu privire la situația epidemiologică de la nivel european și din România. ”Practic, pentru săptămâna 28, perioada 11 – 17 iulie, la nivel european se constată o creștere a ratei de notificare a cazurilor la interval de 14 zile cu 64, 3%. Practic, această tendință de creștere este observată în 20 de țări europene. Marea majoritate a cazurilor raportate în această perioadă sunt la persoane tinere, la persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani, creșterea fiind limitată la persoanele peste 65 de ani, care, într-un procent semnificativ, sunt deja vaccinate.

Datele din România ne arată că în săptămâna 28 avem o creștere a numărului de cazuri pe săptămână, media cazurilor săptămânale, cu 38,9% față de săptămâna 27, față de săptămâna precedentă. Practic, estimările pentru rata bazală de reproducere a cazului ne arată că în momentul de față acest coeficient R0 este în jurul valorii de 1, chiar 1,1, însă există o ușoară tendință de a înregistra în perioada următoare o creștere a numărului de cazuri, ceea ce, desigur, este un lucru care este foarte important și supravegherea epidemiologică rămâne determinantă pentru perioada următoare.

Media cazurilor săptămânale din săptămâna 28 în țara noastră a fost de 56,6 cazuri, spre deosebire de săptămâna 27 în care a fost de 40,7 cazuri. În ceea ce privește prevalența variantelor de îngrijorare, în momentul de față, conform raportului săptămânal prezentat de Institutul Național de Sănătate Publică, sunt confirmate 101 tulpini variante virale Delta, ceea ce reprezintă 6% din totalul variantelor de îngrijorare diagnosticate în urmă secvențierilor. S-au efectuat, până la acest moment, până în săptămâna 28 inclusiv, 2.415 secvențieri şi s-au identificat, într-un procent de 75%, variante virale de îngrijorare. Din aceste variante virale de îngrijorare, în valoare absolută 1.817, 101 sunt variante Delta, ceea ce reprezintă 6% din procentul variantelor de îngrijorare din țara noastră, cu 1% în plus față de săptămâna precedentă”, a precizat Gheorghiță.

174 afisari

2 COMENTARII

  1. & Dacă pandemia este preponderent de stânga sau preponderent de dreapta, că se spune că sunt mai mulți dreptaci decât stângaci, iar partidele de stânga insistă mai puțin cu vaccinarea decât partidele de dreapta, ?

  2. Totul e o mascarada la nivel planetar, dar numai asa se poate forma un viitor pur distopic, ceva de genul 1984 !! Israelul si UK deja sunt lideri in asa ceva, asa ca la mai multe natiilor de hamsteri vaxinati in cap !! Covid Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger